De bizzare reden waarom je deze aflevering van Peppa Pig nooit zal zien in Australië (video)

241

Voor de lezers met kinderen hoeft Peppa Pig geen introductie. Peppa is een leuk, lief en stoer klein varkentje. Samen met haar broertje George, Mamma en Pappa Pig woont ze in een gezellig huisje en beleven ze de leukste avonturen. Maar is het allemaal wel zo onschuldig als het lijkt?

Uit een studie van Harvard University blijkt namelijk dat Peppa Pig jonge kinderen slecht gedrag aanleert. Hun studie wees uit dat jonge kinderen meer spottend, confronterend en respectloos gedrag vertoonden wanneer ze veel naar de tekenfilms hadden gekeken. Dit omdat het schattig varkentje eigenlijk een verwend nest is dat vaak de autoriteit van haar ouders aan haar krulstaartje veegt. Dat gedrag werd tijdens de studie gekopieerd door kinderen van jonge leeftijd.

In Australië zijn ze alvast op hun hoede voor deze verraderlijke zeug. Zo zullen ze down under nooit de aflevering ‘Mister Skynnylegs’ kunnen zien. Want in deze aflevering vindt George namelijk een spin in de spoelbak en hij wordt er al snel bevriend mee. Dit tot goedkeuring van de vader die beweert dat je nooit bang hoeft te zijn van de achtpotige wezentjes omdat ze je toch niet kunnen pijn doen.

Geen wijs advies als je weet dat er in Australië nog meer giftige spinnen rondlopen dan overbodige ministers in België. Dus mocht je jouw kroost betrappen op het aaien van een Zwarte Weduwe, best even van tv-zender veranderen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur