De Hyperloop van Elon Musk begint werkelijkheid te worden! (video)

235

Moest u er nog aan twijfelen, de Hyperloop van Elon Musk gaat wel degelijk de transportwereld op zijn kop zetten. Hij deed het al met ‎SpaceX, ‎PayPal en Tesla en nu dus met de Hyperloop. U denkt dat het een science fiction-verhaaltje blijft? Dan kan u best even onderstaand filmpje bekijken.

De Hyperloop is een transportsysteem in een luchtdrukbuis waarbij goederen en mensen tegen een hoge snelheid kunnen getransporteerd worden. Het bedrijf Hyperloop Transportation Technologies (HTT) laat weten dat het begonnen is met de bouw van ‘s werelds eerste passagierscapsule voor in zo’n hyperloop.

De passagierscapsules die deze week in productie zijn gegaan worden 30 meter lang en hebben een diameter van 2,7 meter. Er is plaats voor ongeveer veertig passagiers in de capsule. Die zullen zich met een stevige snelheid van 1.223 kilometer per uur kunnen verplaatsten. Volgend jaar moet het duidelijk zijn voor het bedrijf of de capsules daadwerkelijk voldoen aan alle eisen. De eerste testen waren in ieder geval zeer succesvol.

Er zijn steeds meer bedrijven die iets zien in de Hyperloop van bedenker Elon Musk. De kans is dus groot dat u binnen enkele jaren van hier naar Barcelona reist in iets meer dan een uur. Wij zien dat wel zitten! (YP)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur