De kwaadaardigste kabouter ooit is terug (trailer)

177

Terwijl de dag van vandaag alle gemene opmerkingen afkomstig zijn van een legertje internettrollen, was er begin jaren negentig slechts één trol die van slechte moppen en sadistische trekjes zijn handelsmerk wist te maken.

Halloween 2018 doet momenteel overal ter wereld de kassa rinkelen. Hetgeen weer een uitstekend bewijs is dat oude horroriconen allesbehalve afgeschreven zijn. Maar ook horrorfilms van het B-genre kennen hun deel van boosaardige schurken. Zo was er in 1993 een film getiteld Leprechaun met een piepjonge Jennifer Aniston in de hoofdrol.

De kinderlijke wijsheid zegt dat als je een Ierse kabouter vangt, je recht hebt op zijn goudpot. Maar deze bloeddorstige kabouter zet alles op alles om zijn goud terug te krijgen. De make-up, de kleding, de timing en de intonatie van acteur Warwick Davis – ook nog bekend van Willow – zijn perfect en maken van de Leprechaun een heerlijk vileine schurk. De reeks kende nog talloze waardeloze sequels, totdat de rechten van de film werden opgepikt door SyFy.

Net als bij de nieuwe Halloween, negeert Leprechaun Returns  alle sequels en is het een direct vervolg op de eerste film, al dan wel 25 jaar later. Deze keer moet de kleine groene stumperd het opnemen tegen een bende verleidelijke studentes, die toevallig zijn goudpot vonden in hun studentenhuis.

Ze zullen meer nodig hebben dan een klavertje vier om hem te stoppen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur