De Mercedes Benz C-klasse (2018) blijft verbazen (foto’s)

2.336

De Mercedes Benz C-klasse blijkt het ook dit jaar extreem goed te doen. De hernieuwde versie onderging dan ook een groot aantal wijzigingen, hoewel zij niet altijd even goed zichtbaar zijn. Rijden doet hij echter zoals vanouds, maar dan opnieuw een stuk efficiënter.

Het eerste kwartaal van 2018 vormde voor Mercedes-Benz de beste drie maanden in jaren. Veel had te maken met de populariteit van hun typische premiumboy: de Mercedes C-klasse. De positieve signalen waren er dit jaar dan ook al vrij vroeg bij. Het was zelfs de bestverkochte premiumboy in de in juni gepubliceerde tussentijdse ranking van Jato Dynamics. Verwonderen zal dat waarschijnlijk niet doen, want al ruim tien jaar is het model de bestverkochte Mercedes van de klas(se). Toch toonde hij ook dit jaar aan niet op z’n lauweren te rusten, integendeel.

In 2017 gingen er nog 415.000 exemplaren over de toonbanken. Toch bleek er een limiet bereikt te zijn en was een facelift aldus gewenst. Of dat toch niet eerder kwam onder impuls van de nieuwe BMW 3-Reeks? Volgens sommigen wel, maar dat zal Mercedes natuurlijk nooit toegeven. Wat hoe dan ook opvalt is dat niet alleen de tijd rijp was voor een vernieuwde C-klasse, maar dat de nieuwe C-klasse ook rijp is voor steeds sneller veranderende tijden. Dat belooft.

Voor de vernieuwde C-klasse werden maar liefst 6.500 verschillende onderdelen vervangen en werd de wagen in al zijn details onder handen genomen. Hoewel het nergens gaat om radicale aanpassingen zijn toch de lichtblokken grondig aangepast, net als de voor- en achterbumpers. In het interieur merken we onder andere een nieuw stuurwiel op, en enkele hoogtechnologische snufjes. Ja, dan hebben we het inderdaad over het aangepaste beeldscherm en de optimalisering van het persoonlijk instrumentenbord.

Natuurlijk volstaan enkele eenvoudige vernieuwingen nog niet om z’n hernieuwde populariteit te verklaren. Om dat te begrijpen moet je dan ook eerst even jouw voet op het gaspedaal zetten. Letterlijk, want hij vliegt uit de startblokken. De wagen rijdt echter zoals vanouds heel stabiel en comfortabel, daar merk je in principe weinig veranderingen op. Het voornaamste verschil situeert zich dan ook in de natuurlijke evolutie die de wagen heeft doorgemaakt. De niveau 2-autonomie, de verbeterde rijhulpsystemen en de elektronische analysesystemen bewijzen immers al snel hun meerwaarde. Ondanks dat elektronisch analysesysteem hou je echter maar beter je handen aan het stuur, maar geen zorgen: zonder versnellingspook rijdt hij wél nog steeds heerlijk.

Hoewel je het niet meteen ziet, heeft de Mercedes C-klasse dus een aantal grote wijzigingen ondergaan. Dat maakt ‘m dan ook meteen klaar voor een veelbesproken toekomst. Natuurlijk is en blijft het wel een echte premiumboy, met een richtprijs die voor het goedkoopste model al start vanaf 32.000 euro. Dat is inderdaad niet weinig, terwijl dat in functie van het gekozen model en de opties nog een stuk verder kan oplopen…

Blijkt dat toch iets te veel van het goede te zijn? Dan kan je uiteraard nog steeds één van de occassions van Mercedes op de kop tikken. Een goede Mercedes C-klasse van de vorige generatie kan op knap veel vlakken immers nog steeds tippen aan het vernieuwde model, terwijl z’n 6.500 aanpassingen vooral de fijnproevers weet te imponeren.

(Geschreven door Danny)

1

Picture 1 of 16

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur