Deze burger moet je bij McDonald’s zeker niet bestellen

783

Iedereen zwicht weleens voor een portie fastfood. We zeggen je niets nieuw wanneer we poneren dat je voor een gezonde snack niet bij McDonald’s moet zijn. Als je dan toch een keer bij  McDonald’s bent, dan kan je best de Filet-O-Fish laten liggen. Het is niet de meest populaire burger bij McDonald’s, en dat speelt zich nu net in zijn nadeel.

De aloude Big Mac en de Quarter Pounder met kaas zijn de populaire burgers bij de gekende keten. Het visalternatief krijgt echter niet zoveel aandacht. Volgens ervaringsdeskundigen en werknemers van McDonald’s moeten we dan ook vooral de vis vermijden in het restaurant. De Filet-O-Fish staat op de kaart omdat er nu eenmaal ook vis op de kaart moet staan. Maar de omloopsnelheid is heel laag. De kans is dan ook heel groot dat de vis heel lang ligt te wachten op iemand. In sommige filialen worden er maar een paar per dag verkocht.

Een woordvoerder van McDonald’s zei tegen The Sun Online : “Hoewel we er altijd naar streven om bestellingen vers voor te bereiden, voor het gemak van de klant, zijn er tijden – zoals tijdens piekuren – wanneer we sommige ingrediënten van tevoren bereiden.” Het is logisch dat de Filet-O-Fish niet zo vaak wordt gemaakt als de hamburgers, maar tegelijkertijd kunnen er misschien minder van worden bereid aan het begin van de dag. Als je in ons landje lang moet wachten op een filet-O-Fish is dat een goed teken, de kans is dan ook groot dat hij vers bereid is.

Waarom zou je de Filet-O-Fish zelfs verkopen als het niet zo populair is? Het verhaal achter de Filet-O-Fish zelf is fascinerend. De burger is op de markt gekomen om tijdens de vastentijd de verkoop op peil te houden. Want de periode van 40 dagen tussen Aswoensdag en Pasen gingen veel katholieken dan ook vasten en aten geen vlees. De Filet-O-Fish is het antwoord van McDonald’s om de katholieke klanten toch naar hun restaurant te lokken tijdens de vastenperiode. In 2016 zei McDonald’s zelfs dat 25 procent van alle Fish-O-Filet broodjes worden verkocht tijdens de vastentijd.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur