Deze cocktailtrein brengt je naar het prachtige Machu Picchu (foto)

153

De Inca Trail is een wandelpad dat Machu Picchu met de buitenwereld verbindt. De Inca Trail start in de Heilige vallei van de Urubamba-rivier en leidt je via de bergtoppen van de Andes naar de ruïnes van Machu Picchu. 

De route, die over hoge bergketens en dwars door dichte, subtropische bossen loopt, is vijfenveertig kilometer lang, en je bent makkelijk drie tot vijf dagen onderweg. Je moet dus over een wreed goede conditie beschikken om eraan te beginnen.

Voor wie Machu Picchu wil bezoeken zonder een druppel zweet te verliezen, heeft Inca Trail – een gelijknamige treinmaatschappij in Peru – nu de ideale oplossing. Een cocktailtrein naar de ruïnes, namelijk. Wie een eersteklasticket naar Machu Picchu boekt, die krijgt de klassieke Peruaanse cocktail Pisco Sour voorgeschoteld. Daarna volgt een gourmetmenu, dat de beste ingrediënten uit het Andesgebergte bevat. De wijnen die erbij geserveerd worden, zijn uiteraard Zuid-Amerikaans. 

Nog niet genoeg? Geen nood: in de Observatory Lounge, waar muzikanten livemuziek spelen, is een bar. Met een drankje in de hand kan je er genieten van een panoramisch uitzicht op de voorbijrazende gebergten. 

Eens aangekomen, moet je enkel zien dat je nog nuchter genoeg bent om prachtige Instagram foto’s te nemen. Tickets boeken doe je hier.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur