Deze eigenschap vertelt meteen iets over uw testosterongehalte

266

Krijgt u af en toe soms de onweerstaanbare drang om luxegoederen aan te schaffen zoals pakweg een horloge van 15,4 miljoen euro?

Proficiat, dan behoort u tot het clubje van mannen met meer testosteron dan zij die elke eurocent tien keer omdraaien vooraleer die uit te geven. Tot deze conclusie kwamen diverse academische instanties in een artikel gepubliceerd door het gerenommeerde Nature.com.

Uw status in deze maatschappij wordt dus gecontroleerd door het testosterongehalte. Hoe hoger dit geslachtshormoon, hoe groter uw voorkeur voor dure merken. 243 mannen met een leeftijd tussen de 18 en 55 werden gevraagd een testosterongel te smeren, waarvan de helft een placebo kreeg. De mannen met het echte spul op hun huid gaven de voorkeur aan high-end merken zoals een dikke Audi, terwijl de rest al tevreden was met pakweg een Lada.

Om aan te tonen dat het niet louter toeval was, deden de onderzoekers nog een test. De vrijwilligers kregen drie reclamecampagnes te zien van een horlogemerk. De eerste campagne toonde een horloge van hoge kwaliteit. De tweede benadrukte dat het horloge luxe was door termen als prestige en oog voor detail te gebruiken. De derde focuste dan weer op de krachtige uitstraling van het horloge.

De mannen met tesosterongel kozen overtuigend allemaal voor de tweede campagne. Dit onderzoek is natuurlijk goud waard voor de marketingafdeling van luxemerken. Zo kunnen zij reclamecampagnes uitstippelen die de stoere mannelijkheid flink in de verf zet.  

U weet nu meteen waarom u Marc Coucke nooit zag cruisen op een Harley.

 

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur