Deze elektrische auto’s mogen we dit jaar op onze wegen verwachten

6.101

Er zijn inmiddels al heel wat fabrikanten die één of meerdere EV’s in hun gamma hebben, en er komen er dit jaar nog wat bij. Een overzicht.

De elektrische revolutie is in volle gang. Auto’s met een verbrandingsmotor moeten op termijn hartstikke dood en in de toekomst zullen we waarschijnlijk allemaal elektrisch rijden, omdat benzine- of dieselslurpende auto’s nergens meer toegelaten zullen zijn.

Logisch ook dat er steeds meer elektrische auto’s worden ontwikkeld. Deze door stroom aangedreven vierwielers mogen we in de loop van 2019 op onze wegen verwachten. Auto’s die reeds veelvuldig aangekondigd werden, zoals de Tesla Model 3, de Porsche Taycan en de Audi e-tron, hebben we er tussenuit gelaten.

Sono Sion

De Sono Sion maakt gebruik van onder andere heel wat onderdelen van een BMW i8, om het allemaal goedkoop te houden. De auto, bedacht door een stel Duitsers, is voorzien van zonnecellen op zijn carrosserie om de actieradius een heel klein beetje uit te breiden. Om alles zo goedkoop mogelijk te houden, zal de wagen enkel verkrijgbaar zijn in het zwart.

Volkswagen Neo

Volkswagen wil na het hele sjoemelschandaal heel hoog inzetten op elektrisch rijden. Er zullen zelfs drie fabrieken in Duitsland enkel nog elektrisch aangedreven VW’s gaan bouwen. De futuristisch ogende Neo zal daar één van zijn. Het is de bedoeling dat die tegen eind 2019 op de markt komt.

Opel eCorsa

Opel is tegenwoordig in Franse handen, en het is dus niet onlogisch dat toekomstige Opels heel wat onderdelen zullen delen met hun Franse broers. Zo zullen de nieuwe Opel Corsa en Peugeot 208 onderhuids dezelfde auto’s worden. En er werd onlangs onthuld dat we in 2019 een volledig elektrische Corsa mogen verwachten.

MINI Electric

In het gamma van MINI zitten al diverse hybrides, en dit jaar mogen we een volledig elektrisch aangedreven versie verwachten. De hybrides hebben een gele stekker in hun grille, bij de elektrische modellen zal dat een hele gele balk worden.

Mercedes EQC

Eigenlijk een GLC, maar dan met volledige elektro-power. Een dik 80 kWh-pakket moet de uit de kluiten gewassen SUV van de nodige stroom voorzien.

Kia Soul EV

De Kia Soul werd onlangs grondig vernieuwd en kreeg een geinig uiterlijk. Bij die vernieuwing hoorde ook een gloednieuwe elektrische Soul. Eén die voor 64 kWh aan batterijen meekrijgt.

Volvo XC40 Electric

De Volvo XC40 oogt helemaal anders dan andere Volvo’s en daar is een goede reden voor. Met dit model wil het merk namelijk jongere kopers over de streep trekken. En aangezien het toch een hypermoderne wagen moest worden, werd er ineens rekening mee gehouden dat er een elektrische aandrijving in moest passen.

DS3 Crossback e-tense

In 2018 konden we al kennis maken met de DS3 Crossback, waarvan we dit jaar een volledig elektrisch aangedreven versie mogen verwachten.

1. Sono Sion

Picture 1 of 8

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur