Deze elektrische Harley-Davidson komt nog dit jaar naar België

362

Eén van de typerende dingen aan Harley-Davidson motorfietsen zullen we bij een nieuw model moeten missen. De Harley-Davidson LiveWire wordt immers de eerste elektrische motorfiets die de Amerikanen gaan bouwen.

Goed nieuws voor fans van klassieke Harley-Davidsons, de fabriek heeft geen plannen om het bouwen van de traditionele tweecilinders stop te zetten. Met de elektrische motoren willen ze een ander publiek aanboren. Geen gezeul meer met de koppeling en versnellingen, gewoon een knauw aan het gas en de LiveWire schiet niet-brullend vooruit. En hij doet dat sneller dan gelijk welke standaard Harley-Davidson. In 3,5 seconden vlamt de elektrische Harley naar 100 km per uur. Hij heeft een batterij autonomie die hem in de stad moet toelaten om bijna 180 km te rijden vooraleer hij weer aan de stekker moet.

LiveWire 2018

Dat wil zeggen dat je er op open weg vlot de kaap van 200 km kunt mee halen. Alleen zul je dat véél stiller doen dan met de traditionele modellen uit Milwaukee. Al belooft Harley-Davidson wel dat er een typische sound aan de LiveWire vasthangt. Heel benieuwd wat dat wordt. Over de prijs is er wel duidelijkheid: hij zal 33.000 euro kosten. Daarmee is hij niet eens de duurste Harley op de markt. Een koopje is het anderzijds ook weer niet.

LiveWire 2018
REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur