Deze exclusieve sportkar is een echt koopje (foto’s)

3.196

Hij mag weg voor de prijs van een fiets.

Toegegeven: wel een dure fiets. Maar toch. Wel, een Brit is dus helemaal losgegaan op een Toyota MR2 van de tweede generatie. Op zich een knappe sportwagen. Beter is hij er helaas niet op geworden.

Maar op zich is het wel de vrucht van heel creatieve inspanningen natuurlijk. De neus lijkt een beetje het resultaat van een Ferrari Enzo en een Batmobiel die samen een kindje krijgen. De achterkant herbergt achterlichten van een Ford Transit, die nu horizontaal in de plaats van verticaal geplaatst zijn.

Ondanks dit snelle uiterlijk hoef je allicht geen knalprestaties te verwachten. De motor bleef ongewijzigd en dus betreft het een 2-liter met 156pk. Daarmee deed een standaard MR2 de sprint naar honderd in ongeveer acht seconden, wat in 1994 nog redelijk snel was. Allicht gaat dit exemplaar net iets trager zijn: de aanbouw gebeurde namelijk met plaatstaal in de plaats van polyester. Daardoor zal-ie wat zwaarder zijn dan de MR2 ooit was.

Maar goed. Het ding staat te koop en de huidige eigenaar wil er geen hoofdprijs voor. 5.000 pond, oftewel plusminus 5.600 euro. Volgens de verkoper rijdt het karretje prima. Om perfect te zijn moet er nog wel een laklaag overheen, want de auto staat momenteel in grondverf. Nog volgens de verkoper zou ‘Lamborghini-groen’ hem mooi staan, maar daar trek je als koper natuurlijk je plan mee.

1

Picture 1 of 9

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur