Deze Ferrari SP38 is heel erg exclusief (foto’s)

1.255

En wie ‘m in levenden lijve wil aanschouwen, heeft maar één kans. Komend weekend.

Bij Ferrari kunnen ze, als u langskomt met een bestelwagen vol geld, heel erg veel. Daar is deze SP38 een mooi voorbeeld van.

Een meneer – die vooralsnog onbekend is – wilde graag een Ferrari 488 GTB. Maar dan een die de lijnen had van een klassieke F40. Of de 308 GTB van weleer. Maar toch moest het geheel tegelijkertijd ook heel modern ogen.

Tekenaars van Ferrari’s Style Center gingen aan de slag en deze SP38 is het resultaat. Eigenlijk zien we er niet veel F40 in. 308 GTB evenmin. Aan de zijkant zien we er een beetje Ford GT in. De voorzijde doet ons dan weer aan die van een Huracàn denken. Maar dat neemt niet weg dat het geheel erg geslaagd is.

Onder de kap ligt allicht het ongewijzigde blok van een 488 GTB. Dat wil zeggen: een 3,9-liter biturbo die 670 paardjes produceert.

Vooraleer de anonieme eigenaar de sleuteltjes in ontvangst gaat nemen, maakt de SP38 eerst nog zijn publieksdebuut op Volla d’Esta, een autoconcours dat jaarlijks doorgaat aan het Italiaanse Comomeer. Wie ‘m in het echt wil bewonderen, weet dus waar hij komende zaterdag moet zijn.

1

Picture 1 of 5

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur