Deze grapjurk is mogelijk aanstoker Brusselse rellen (video)

596

“Morgen steken we Brussel in brand”, riep Jelali. Wist hij veel dat zijn volgers dat nog zouden doen ook!

Vorige week vond de kwalificatiematch tussen Marokko en Ivoorkust plaats. Marokkaanse jongeren vierden na afloop de overwinning door Brussel om te toveren in een heus oorlogsgebied. De politie zoekt naar de aanstoker van de plundertocht en nu dachten ze die gevonden te hebben.

De Brusselse rapper Jelali, beter bekend onder zijn artiestennaam Benlabel, had namelijk afgelopen vrijdag volgend bericht op zijn Facebook geplaatst: “Morgen steken we Lemmonier in brand. Maroc City Gang. Russia 2018.” Nog een foto van zijn stoere torso en met wapens in de hand en klaar.

Gisteren werd hij opgepakt door de arm der wet. “Ik heb het zo niet bedoeld”, verklaarde hij aan de speurders. “Ik wilde gewoon wat plezier maken. Ik vind het erg dat het zo uit de hand gelopen is.”

De jongeman heeft naar eigen zeggen het begin van de plundertocht zelf gefilmd, maar ging naar huis toen-ie vond dat het de spuigaten uitliep.

Na deze verklaring mocht Jelali weer beschikken. Op 5 januari zal hij zijn uitleg ook nog wel eens moeten doen voor de rechter.

Als rapper Benlabel heeft hij trouwens nauwe contacten met motorbende Kamikaze-Riders. Ze duiken op in meerdere van zijn clips, zoals onderstaande. Voormalige leiders van die bende zitten thans in de gevangenis, omdat ze banden hadden met IS en aanslagen in ons land beraamden.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur