Deze groezelige fles champagne is een gegeerd object voor liefhebbers (foto)

391

Champagne drinken is altijd zoveel leuker als er een spannend verhaal achter schuilgaat. In dat geval stelt de Abysse champagne niet teleur.

De naam M. Hostomme Abysse Ocean-aged Champagne zegt het al zelf: champagne die wordt gerijpt in de oceaan aan de kust van Zuid-Frankrijk. Van deze wel zéér bijzondere champagne worden jaarlijks slechts 500 stuks gemaakt en het is een Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut (100% Chardonnay dus), uit de oudste Grand Cru-wijngaarden van M. Hostomme.

Na fabricatie gaat de champagne 48 maanden in een kelder om daarna in een kooi ondergedompeld te worden in de Atlantische Oceaan op 60 meter diepte voor de kust van Bretagne, bij het eiland Ousseant. Deze plek werd niet willekeurig uitgekozen. Op die plaats zijn de omstandigheden ideaal voor het rijpen van champagne: compleet donker, onder druk en continue 13 graden Celsius.

Na een jaar onder water worden de flessen  eindelijk op het droge gebracht en gescheept naar de liefhebber aan 119 euro per stuk. Zeg dus niet ‘ik ben boven mijn theewater‘ maar eerder ‘ik ben boven mijn zeewater‘.

REACTIES