Deze juffrouw is de populairste Belgische influencer op Instagram (foto)

724

Herinner je zich nog de tijd dat grote kledingmerken hun waar probeerden te verkopen tussen de reclameblokken van je favoriete tv-serie?

Da’s iets uit de tijd van tante Francine en nonkel François, want de jeugd van tegenwoordig bereik je niet meer langs de klassieke kanalen. Influencers hebben deze rol overgenomen en zijn de toekomst van reclame en adverteren.

Speciaal voor de Francine’s en François’, leggen we nog eens uit wat een influencer precies is: personen met een grote aanwezigheid op de social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Ze hebben een zeer speciale manier van adverteren. Ze doen dat namelijk zonder dat je het doorhebt. Het voelt bijna alsof het vrienden zijn, naar wie je luistert en van wie je raad aanneemt.

Ze zijn ook in staat dus je koopgedrag aanzienlijk te beïnvloeden. In dat opzicht waren we eens nieuwsgierig welke Belgische influencer de meeste aanhang heeft. Wel, volgens ’s werelds #1 statistics portaal Statista en Influencerdb.net, staat niemand minder dan Gaëlle Garcia Diaz al een tijdje eenzaam aan de top.

Haar teller staat ondertussen op 907.000 volgers en ze is tevens geen onbekende hier bij de P-redactie. Als Chloë van Temptation Island al beweert dat ze goed haar boterham kan verdienen met haar 150.000 volgers, dan mag miss Garcia Diaz zeker niet klagen.

 

🧡

A post shared by Gaelle Garcia Diaz (@gaellegd) on

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur