Deze karaktereigenschap bepaalt of vrouwen je aantrekkelijk vinden

992

Een appetijtelijke verschijning hebben helpt natuurlijk steeds om aantrekkelijk gevonden te worden. Maar onderzoekers hebben ontdekt dat één bepaalde karaktereigenschap mannen zeer aantrekkelijk maakt.

We weten allemaal dat humor belangrijk is. Een man die een vrouw niet kan laten lachen is niet aantrekkelijk. Humor is belangrijk om bepaalde zaken te kunnen relativeren. Maar toch is dit niet de belangrijkste eigenschap die mannen aantrekkelijk maakt, zo blijkt nu.

Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat altruïsme je populair maakt bij het andere geslacht. Altruïsme – onbaatzuchtigheid – is een levenshouding waarbij je de belangen van anderen voorop zet. Het tegenovergestelde van iemand die egoïstisch is dus. Mannen die een altruïstisch gedrag vertonen, daten in hun leven met meer vrouwen dan mannen die egoïstisch zijn, beweren de onderzoekers.

Hoewel vrouwen voor een one-night stand misschien liever een bad boy verkiezen, blijkt dat ze voor een levenspartner toch een persoon kiest die zijn eigen belangen niet voorop te zet. Altruïsme zou een man een geschikte vader maken en dat maakt hen extra aantrekkelijk bij het andere geslacht. Het zijn vooral vrouwen die een serieuze relatie zoeken die altruïsme aantrekkelijk vinden.

De volgende keer in bed denkt je best even onbaatzuchtig aan je partner. Succes verzekerd volgens de onderzoekers

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur