Deze kledingcollectie is volledig geïnspireerd op de serie Peaky Blinders (foto)

496

We moeten allang niet meer vertellen waarom Peaky Blinders één van de beste misdaadseries ooit is. Superlatieven komen gewoon tekort.

Het feit dat de serie zijn eigen whisky en festival heeft, zegt toch meer dan genoeg? Zij die echt bezeten door de stoere misdaadbazen uit Birmingham, kunnen zich ook nu kleden als hun idolen.

Neen, niet met een dwaze kersttrui maar met een heuse collectie bestaande uit pakken, tassen én schoenen geïnspireerd op de Shelby’s en de stijl uit de jaren twintig. De Nederlandse herenzaak Urban Bozz en de winkel Orange Fire hebben namelijk een Shelby Brothers-collectie gelanceerd. Zo zijn de tassen genoemd naar de populaire personages als Thomas, Arthur, Alfie en Billy. Bij elke tas krijg je tevens een unieke tweed flat cap mét signature Shelby-scheermesje. 

De maatpakken katapulteren je meteen terug naar de tijd toen mannen nog mannen waren en waarin kleding nog handgemaakt werd. Gemaakt van echt Brits tweed- de ietwat ruwe, open geweven stof van wol – en bijhorende bowties. Hiervoor werd het Britse stoffenhuis Moon ingeschakeld, bekend om hun kwaliteitstweed, om het archief in te duiken en uit te zoeken welke stof in de jaren twintig precies gedragen werd.

Wil je een volledig driedelig pak en rondparaderen alsof de straat van jou is, dan ben je ongeveer 1.000 euro kwijt. Maar het respect dat je daarvoor terugkrijgt is onbetaalbaar.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur