Deze landen hebben de grootste ecologische voetafdruk per inwoner

552

Vorige week liet de VN in een rapport al weten dat voor het eerst in vier jaar de uitstoot van CO2 wereldwijd weer toegenomen is. Welke landen zijn de grootste boosdoeners, vroegen de mensen van Statista zich af.

Dat de burger wakker ligt van het klimaat werd afgelopen zondag al duidelijk toen 70.000 landgenoten opdaagden voor de klimaatmars in Brussel. Verbazend was het dan ook om te merken dat alleen ons land en Tsjechië tegen de nieuwe Europese richtlijnen rond energiebesparing stemden.

Tijd om even stil te staan en te bekijken welke landen de grootte ecologische voetafdruk hebben, vermits deze sterk verschilt per land. Kortom: welke landen moeten dringend in actie schieten en de CO2-uitstoot per inwoner drastisch omlaag brengen? De grootste vervuiler ter wereld blijft de Verenigde Staten, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat Trump veel zin heeft om van koers te veranderen. Op de tweede plaats staat Canada, gevolgd door Zuid-Korea en Rusland. Duitsland staat op plaats zes en is het eerste Europese land in het lijstje.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur