Deze moorden op beroemdheden werden nooit opgelost (foto’s)

719

Hoewel haast de hele wereld stilstaat bij de dood van een wereldster, werden sommige moorden op bekende personen nooit opgelost.

Toen Stan Lee, Aretha Franklin en Avicii het leven lieten, hulden sociale media zich in diepe rouw. Het overlijden van een wereldberoemd artiest kan dan ook een diepe indruk nalaten, zeker wanneer deze door een ander van het leven wordt beroofd. Dat was gelukkig niet het geval bij eerder genoemde beroemdheden. Maar de moorden op de volgende wereldsterren werden nooit opgelost.

Notorious B.I.G. en Tupac Shakur

Biggie Smalls was in de jaren ’90 een belangrijk figuur voor de East Coast-hiphop, een genre dat in die tijd moest opboksen tegen de enorm populaire West Coast-hiphop. Tussen 1994 en 1997 ontstond er zelfs een heuse vete tussen de aanhangers van de twee genres, met als spilfiguren Notorious B.I.G. van de East Coast en Tupac Shakur van de West Coast.

Op 7 september 1996 werd 2Pac vermoord, waarna Biggie steeds meer paranoïde werd. De rapper was ervan overtuigd dat hij de volgende zou zijn die in de vete omgelegd zou worden, hoewel er geen bewijs was dat Tupac om die reden vermoord was. Op 9 maart 1997, zestien dagen voordat zijn tweede studioalbum Life After Death zou uitkomen, werd Biggies vrees dan toch werkelijkheid. Toen de wagen van The Notorious B.I.G. en zijn entourage halt hield voor een rood licht na de afterparty van de Soul Train Music Awards, opende de bestuurder van de auto die naast hen was komen staan, het vuur. De rapper werd vier keer geraakt en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader werd omschreven als een Afro-Amerikaanse man met een blauw hemd en een strikje, maar werd nooit gevonden. Ook de moordenaar van zijn rivaal Tupac werd nooit gepakt.

William Desmond Taylor

Deze acteur en producent van bijna 60 stille films werd in de ochtend van 2 februari 1922 met verschillende schotwonden in de rug dood teruggevonden in zijn bungalow in Los Angeles. De man was 49 jaar oud. Zijn moord viel onmogelijk op te lossen, aangezien het fysieke bewijsmateriaal in het oorspronkelijke onderzoek vernietigd of zelfs verdwenen was. 

Kort na de ontdekking van het lichaam meldde een dokter zich aan, die het lijk mocht onderzoeken. Hij liet optekenen dat William Desmond Taylor overleden was aan een maagbloeding. Niet lang daarna merkten de agenten de schotwonden in het lichaam op, maar de ‘dokter’ was natuurlijk onvindbaar. Getuigen beschreven een man met donker haar, maar tot op de dag van vandaag weet niemand wie de moordenaar van de Hollywoodster is of waar het moordwapen naartoe is.

Jack Nance

Nance was een Amerikaans acteur die vaak samenwerkte met regisseur David Lynch en vooral bekend was vanwege zijn rol in de televisieserie Twin Peaks. Op 30 december 1996 liet Nance het leven onder verdachte omstandigheden. Zijn doodsoorzaak was een subduraal hematoom, ofwel een hersenbloeding die ontstaat na een schedeltrauma. Jack Nance zou echter alleen zijn geweest in zijn appartement op het tijdstip van overlijden.

De dag voor zijn dood had de acteur een lunch met twee van zijn vrienden, Leo Bulgarini en Catherine Case. Zij merkten een blauwe plek op onder Nance’s oog. Nance zou verteld hebben dat hij eerder die dag klappen had gekregen van een jonge man aan een donut shop. De onderzoeksagenten vonden daar echter geen enkel bewijs van terug. Wel had Nance zo’n 2,4 promille alcohol in zijn bloed bij zijn overlijden. Maar wie of wat de acteur nu echt fataal is geworden, dat weet niemand.

Jill Dando

Jill Dando behoorde rond de tijd van haar dood, in 1999, tot de hoogste profielen werkzaam bij de BBC. In 1997 werd ze nog verkozen tot BBC Personality of the Year. Ze presenteerde onder meer vier jaar lang het televisieprogramma Crimewatch, waarin ironisch genoeg onopgeloste misdaden gereconstrueerd werden in de hoop dat kijkers met nieuwe informatie op de proppen zouden komen.

Op 26 april 1999 werd de presentatrice op klaarlichte dag voor de deur van haar huis geëxecuteerd. Haar aanvaller greep haar langs achter beet, dwong haar op de grond en schoot haar door het hoofd. Dando overleed meteen. De zaak kreeg heel wat media-aandacht aangezien de toen 37-jarige Dando erg gekend was bij het grote publiek. Er ontstonden dan ook al snel heel wat geruchten omtrent de motieven van de dader, die omschreven werd als een veertigjarige blanke man van 1 meter 80. Sommigen geloven dat de presentatrice het slachtoffer werd van Servische of Joegoslavische groeperingen of vermoord werd wegens een opsluiting ten gevolge van haar programma, Crimewatch. Barry George, een bij het gerecht bekende stalker, werd in 2001 veroordeeld voor haar moord, maar werd in 2007 weer vrijgelaten nadat deze laatste in hoger beroep ging.

Natalie Wood

Natalie Wood werd aan de zijde van James Dean razend beroemd met de film Rebel Without a Cause van 1955. Zes jaar later vertolkte ze ook de hoofdrol in de musicaladaptatie van de film West Side Story. Op 29 oktober 1981 echter werd haar levenloze lichaam aangetroffen op het eiland Catalina, op 35 kilometer voor de kust van Californië en op 1,6 kilometer verwijderd van de jacht Splendour, waarmee zij, haar man Robert Wagner en bevriend acteur Christopher Walken waren uitgevaren. In de nabijheid van haar lichaam werd ook een sloep teruggevonden. Wood was gestorven door onderkoeling en verdrinking in de nacht van 28 op 29 oktober 1981.

Uit een verdere autopsie op het lichaam van Natalie Wood bleek dat ze ook enkele blauwe plekken op haar lichaam en armen had, alsook een schaafwond op haar wang. Wagner bekende later dat hij vlak voordat zijn vrouw van de jacht verdween, ruzie met haar had gemaakt omdat ze geflirt zou hebben met Christopher Walken. Daarna zou hij alleen naar bed zijn gegaan. Het was echter algemeen geweten dat Natalie Wood niet kon zwemmen en een panische angst had voor diep, donker water. Dat ze zelf de sloep genomen zou hebben om naar het vasteland te varen, leek voor velen daarom uitgesloten. Haar dood werd uiteindelijk een ongeluk genoemd bij gebrek aan bewijsmateriaal. Er werd aangenomen dat de actrice uitgegleden en in het water gevallen was. In 2011 werd de zaak heropend en werd Robert Wagner in beschuldiging gesteld. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar bleef een verdachte in de zaak, die tot op heden onopgelost is.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur