Deze replica-Ferrari moet 485.000 euro kosten (foto’s)

2.376

Bovendien staat-ie te koop in ons land.

De Ferrari 250 LM is een heel bijzondere auto. Tussen 1963 en 1965 werden er slechts tweeëndertig exemplaren gebouwd. Eigenlijk was het de bedoeling om de auto te homologeren voor races, maar daar is Ferrari nooit in geslaagd.

Dat betekent niet dat er nooit met een 250 LM geracet werd: ze werden enkel toegelaten in wedstrijden waarin prototypes mochten rijden. Daarin bleken ze nog erg succesvol ook.

Slechts weinig exemplaren, maar toch een legende in de racerij. Daardoor werden heel wat replica’s gebouwd van de Ferrari 250 LM. Velen daarvan liggen op het onderstel van een VW Kever, met in het slechtste geval een armetierig boxermotortje achterin.

Het exemplaar dat we hier treffen, is dan weer het andere uiterste. Als basis diende namelijk een iets minder zeldzame Ferrari 250 GT. Geen polyester body voor deze replica, maar wel geklopt aluminium zoals het origineel.

De motor is een 5,5-liter grote V12 die geleend werd uit een Ferrari Maranello. Dat maakt deze replica sneller dan het origineel. Deze heeft namelijk 485pk, de 250 LM moest het doen met ‘slechts’ 320.

Een knappe replica dus, maar ook het prijskaartje is niet mis. 485.000 euro om precies te zijn. De bolide staat te koop in Sint-Truiden.

1

Picture 1 of 10

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur