Deze robot maakt de perfecte hamburger (video)

153

Alex Vardakostas kan het zelf niet beter.

Vardakostas werkte jarenlang als hamburgerbakker bij een hamburgerrestaurant. Dagelijks bakte hij er zo’n vierhonderd stukken vlees per dag, maar hij vond dat die burgers beter konden.

Daarom knutselde hij in zijn vrije tijd een heuse hamburgerrobot in elkaar. Het ontwikkelen en bouwen ervan duurde lang, maar het resultaat is meer dan de moeite.

Wie er vandaag in zijn eigen hamburgerrestaurant een hamburger bestelt, ziet die gemaakt worden door de robot. Het begint allemaal bij het vlees. Wil je dat grof gemalen, minder grof of extra fijn? Je kan ook kiezen welke kruiden allemaal in het vlees gaan. Voor de topping is er keuze uit vijftien verschillende sausjes, die tot op de milligram afgewogen worden.

Volgens Vordakostas vormt zijn robot geen gevaar voor de tewerkstelling der mensheid. Er werken gewoon mensen in zijn restaurant, die een deftig loon krijgen. En omdat ze geen hamburgers hoeven te bakken, hebben ze meer tijd voor de klanten én zichzelf. Aan de andere kant: alleen een peperdure chef-kok kan de burgers zo perfect maken als zijn robot. Maar daar spaart hij op uit, dus kan Vordakostas zijn hamburgers verkopen aan een schappelijke prijs ook. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur