Deze sterren gingen zo hard met elkaar in de clinch dat ze niet meer mogen samenwerken

630

Je zet hen best niet meer samen in één ruimte.

Het kan al eens botsen wanneer twee grote ego’s moeten samenwerken aan een project. En dat is wat er gebeurde tussen deze sterren. Ze maakten het zelfs zo bont, dat programmamakers en producers er wel voor opletten hen weer samen te casten. Sommige celebs weigeren zelfs ronduit om nog met elkaar te werken.

Nicki Minaj en Mariah Carey

Dat Mariah Carey een diva is, weten ze in de televisiewereld als geen ander. Tijdens de opnames van American Idol in 2012 werd Nicki Minaj haar aanstellerige gedrag zo beu, dat het tot woorden kwam tussen de twee. De beelden daarvan werden gelekt naar TMZ. Nicki Minaj zou tegen de cameraploeg gezegd hebben: “I’m not putting up with her fucking highness no more.” 

De twee supersterren werkten nochtans de rest van het seizoen af alsof er nooit iets gebeurd was, hoewel ze duidelijk geen BFF’s waren. Later verklaarde Mariah Carey dat de ruzie verzonnen was door de producers, maar deze laatsten bleven volhouden dat de vete wel degelijk echt was en dat het een nachtmerrie was om met de twee te moeten samenwerken. Volgens hen was Nicki Minaj ook niet het probleem.

David O.Russell en George Clooney

In 1997 was George Clooney nog niet half de superster die hij vandaag is en was hij vooral bekend vanwege zijn rol in ziekenhuisserie ER. Het was dus een gewaagde zet toen de opkomende acteur op de set van Three Kings in 1999 protesteerde tegen het wanbeleid van regisseur David O. Russell. Deze laatste staat erom bekend dat hij wel eens zwaar durft uitvallen tegen figuranten en andere medewerkers graag vernedert op de set.

Toen George Clooney zag dat de regisseur naar een figurant stampte op de filmset van Three Kings, besloot hij tussenbeide te komen. Het kwam tot een schreeuwende ruzie die uitmondde in een handgemeen. De twee moesten uit elkaar gehaald worden, maar werkten toch de rest van de film nog af. Later zwoer Clooney dat hij nooit meer met O. Russell zou samenwerken.

James Franco en Tyrese Gibson

Tijdens het filmen van Annapolis in 2005 werden ook deze twee sterren geen goede vrienden. Tyrese Gibson liet in 2007 in een interview optekenen dat hij het huis van Franco wel zou kunnen opblazen. En dat had alles te maken met de verregaande vorm van method acting waarin de jonge James Franco zich liet meeslepen.

Franco gaf later toe dat hij hier wel heel ver in ging, zo ver dat het zelfs voor de acteur zelf geen pretje meer was. Gibson vertelde aan Playboy dat Franco weigerde uit zijn rol te stappen bij repetities voor de boksscènes van de film. Daardoor kreeg Gibson heel wat onnodige klappen te verduren. Hij zei: “I never want to work with him again. And I’m sure he feels the same way. It felt very personal. It was fucked up.” Franco nam later de volle verantwoordelijkheid op zich, maar de twee zullen niet snel meer samen op het witte doek verschijnen.

Bruce Willis en Kevin Smith

Voor het maken van de actiekomedie Cop Out wilde Kevin Smith maar wat graag met Bruce Willis samenwerken. Het zou voor Smith de eerste keer zijn dat hij een film regisseerde die hij niet zelf geschreven had, maar die uitdaging ging hij graag aan als hij de Die Hard-acteur maar kon strikken.

In 2011 zei Smith in een interview echter dat de samenwerking met Bruce Willis een grote teleurstelling was. Hij zei dat Bruce van geen enkel nut was op de set en dat hij zelfs niet wilde poseren voor de filmposter. In een langer interview zei Smith dat Bruce Willis om twee redenen niet graag meewerkte aan de film. Zo zou de acteur geïntimideerd geweest zijn door de acteerprestaties van tegenspeler Tracy Morgan en zou hij alleen maar geïnteresseerd zijn in het geld. Een samenwerking tussen die twee zit er dus ook niet snel aan te komen.

Charlie Sheen en Selma Blair

Selma Blair dreigde acteur Charlie Sheen bij Lionsgate te vervolgen voor haar onrechtmatige ontslag van de serie Anger Management. Daarin speelde ze een stoere, cynische therapeute die naar bed ging met het personage van Charlie Sheen. Volgens de actrice werd ze ontslagen omdat ze klaagde over de werkhouding en het steeds te laat komen van Charlie Sheen.

Sheen zou er zelf mee gedreigd hebben op te stappen als Blair niet ontslagen werd en de producenten van de reeks willigden zijn eis dan maar in. Bij Lionsgate werd de zaak met een schikking geregeld, maar de twee televisiesterren kunnen nog steeds elkaars bloed ruiken.

Kiefer Sutherland en Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. verscheen naast Kiefer Sutherland in het achtste seizoen van de televisiereeks 24. Hij verklaarde dat hij het zo verschrikkelijk om met Sutherland samen te werken, dat hij het acteren bijna helemaal voor bekeken hield. Tegen ABC News zei hij: “I did 24, it was terrible. I just wanted to quit the business after that. So, I just sort of stopped. Kiefer [Sutherland] was the most unprofessional dude in the world. That’s not me talking trash, I’d say it to his face. I think everyone that’s worked with him has said that.”

De producenten van 24 spraken deze beweringen later tegen en de woordvoerder van Sutherland zei dat de acteur zich er pas vijf jaar later van bewust werd dat Freddie Prinze Jr. zulke gevoelens voor hem koesterde tijdens de opnames van de reeks.

Bill Murray en Lucy Liu

Na samengewerkt te hebben voor de actiekomedie Charlie’s Angels, werd Bill Murray vervangen door Bernie Mac in het vervolg Charlie’s Angels: Full Throttle. Dat kwam omdat Murray tijdens de opnames van de eerste film blijkbaar erg grof was tegen Lucy Liu. Hij zou zelfs een scène stilgelegd hebben om haar acteerwerk te bekritiseren. Lucy Liu kon daar niet om lachen en er zouden klappen gevallen zijn.

Bill Murray weigerde aan de sequel mee te doen als Lucy Liu daar ook bij betrokken zou zijn. Tien jaar later zou Murray het incident in een interview niet ontkennen en zou hij gezegd hebben dat regisseur McG “deserves to be pierced by a lance.” 

Shia Lebeouf en Alec Baldwin

In 2010 zouden Shia Lebeouf en Alec Baldwin naast elkaar verschijnen in de Broadway-productie Orphans. Wegens ‘creatieve meningsverschillen’ met Baldwin, stapte Lebeouf echter op nog voordat de show op de planken verscheen. Hij werd vervangen door Ben Foster.

Alec Baldwin vertelde later in een interview dat Lebeouf erg uitdagend op de set verscheen en hem filmpjes stuurde waarin hij hele scènes uit het hoofd citeerde. De situatie escaleerde toen Lebeouf tijdens een repetitie tegen Baldwin zei: “You are slowing me down.”  Baldwin vroeg toen zelf om ontslag, maar de producers gaven in plaats daarvan Lebeouf de bons. Jaren later beaamde Shia Lebeouf dat ook hij zich wat had laten meeslepen door het method acting en dat hij Baldwin zoveel mogelijk wilde intimideren op de scène. Nadat hij ontslagen was, volgde hij Baldwin zelfs naar huis.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur