Deze stoere Renault gaat strijd aan met Duits premium (foto’s)

3.551

Een, eum, nogal gek ding in een wereld van gekke dingen.

Een terreinwagen die schrik heeft van offroad: iedereen wil er tegenwoordig een. En dus moeten fabrikanten allerlei dingen verzinnen om een beetje origineel uit de hoek te komen met zo’n SUV.

Wat BMW tien jaar geleden deed met de X6, was haast ondenkbaar: een SUV met een onhandige ‘coupélijn’ maken. Hoewel iedereen riep dat het hondslelijk was, vlotte de verkoop behoorlijk goed. Zo goed dat ook andere Duitse premiummerken hun eigen coupé-SUV gingen maken.

Ook Renault ziet blijkbaar brood in de markt der minder praktische gemaakte SUV’s. Ze stelden nu op de Moscow International Motor Show namelijk hun nieuwste creatie voor: de Arkana. Een soort van uitgerekte Kadjar met een ‘coupélijn’.

De Arkana is officieel nog een conceptauto, maar Renault liet wel weten – zonder details vrij te geven over motorisaties – dat-ie zo goed als productierijp is.

De kans is dus reëel dat iemand die een SUV met lage daklijn wenst maar een Mercedes GLC of een BMW X4 te duur – of te patserig – vindt, ook bij Renault terechtkan.

1

Picture 1 of 8

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur