Deze supersportwagen moet 800.000 euro kosten (foto’s)

1.139

Hij lijkt een beetje op een Porsche, maar is een beetje straffer.

Het Duitse bedrijf RUF bestaat al sinds 1923, maar toen was het nog gewoon een garage met tankstation. Wanneer de zoon van de oprichter in 1960 mee in het bedrijf komt, specialiseert hij zich in het herstellen van Porsche’s. Wanneer vader in 1974 overlijdt, doet zoonlief het tankstation van de hand en gaat hij Porsche’s tunen. De meest bekende RUF is allicht de CTR, die de bijnaam Yellowbird kreeg. Er werden uiteindelijk negenentwintig exemplaren van gemaakt.

Ook hier kijken we naar een RUF: de CTR3 Clubsport, waarvan zeven exemplaren werden geproduceerd. In tegenstelling tot andere RUF’s, is het eigenlijk meer dan een getunede Porsche. Het onderstel werd namelijk volledig nieuw ontwikkeld.

De krachtbron, een 3.8-liter boxer, zit niet meer in de staart, maar werd centraal achterin gemonteerd. Door hier en daar wat aanpassingen levert die 777pk en 980Nm koppel. Tel daarbij dat de auto slechts 1.360 kilogram weegt en u weet: dit is een bom op wielen.

Nagelnieuw kostte de auto net geen half miljoen euro. Nu, zes jaar later, gaat de RUF bij RM Sotheby’s in Monaco opnieuw onder de hamer. Verwacht wordt dat hij tussen 800.000 en 900.000 euro zal opbrengen.

1

Picture 1 of 22

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur