Deze virtual reality-achtbaan is niet bestemd voor mensen met zwakke maag (video)

454

In 2016 werd in Bobbejaanland al een achtbaan uitgerust met een virtual reality-techniek. Vanaf vorig jaar konden bezoekers ook een speciale bril opzetten op de ‘Dreamcatcher’ als ze dat willen, om ook die achtbaan door speciale glazen te beleven.

Maar dit type attracties krijgen er een serieuze concurrent bij. Het bedrijf DOF Robotics heeft namelijk een virtuele achtbaan ontwikkeld.  Eentje die in tegenstelling tot andere achtbanen niet honderden meters lang is en indoor kan ervaren worden.

Onderstaande video zijn beelden van de Robotics Hurricane VR 360, tentoongesteld tijdens de technologiebeurs  CES 2019.  Het principe is niet nieuw, veel pretparken die reeds beschikken over een cabine die op en neer beweegt, terwijl het lijkt of ze door het heelal vliegt. Echter, bij dit voorgeprogrammeerd traject zijn de bewegingen veel wilder en dus meer levensecht. Zo kan de achtbaanstoel een volledige koprol maken.

Nog een voordeel is dat jij je geen moet zorgen maken over een lading braaksel richting jouw gezicht van de persoon voor jou, want die is er niet.

REACTIES