Deze VW Kever moet maar liefst 870.000 euro kosten (foto’s)

1.610

Best veel geld voor een Kevertje, toch?

Al is het enerzijds wel een bijzondere Kever met een bijzonder verhaal. De Amerikaan Rudy Zvarich kocht in 1957 een gloednieuwe Kever. Hij was helemaal weg van de rijkwaliteiten van de auto, maar vond het qua looks ook nog eens een kunstwerk op wielen.

Hij werd een klein beetje gek toen Volkswagen in 1964 onthulde dat de Beetle, zoals de Kever in Amerika heet, het komende jaar een facelift zou krijgen. Hij besloot nog een tweede exemplaar te kopen om te koesteren.

Hij reed de auto van bij de dealer in Vancouver naar huis. Daar zette hij de auto in zijn garage, haalde de benzine en de ruitenwisservloeistof eruit en legde er een doek over. Daar bleef de auto staan tot in 2016, wanneer Zvarich overleed. De man werd 87.

Een neef erfde de autocollectie – Zvarich verzamelde in zijn leven wel meer vierwielers – en die besloot ‘m nu toch van de hand te doen.

De auto kostte in 1964, gloednieuw, 1.756,90 dollar. Omgerekend zo’n 1.525 euro dus. Inclusief twee opties: banden met witte wangen en een rood interieur in lederlook.

De erfgenaam van Zvarich, die wil er nu graag 1 miljoen dollar oftewel ongeveer 870.000 euro voor vangen. Da’s best veel, zelfs voor een Kever met slechts 22 mijl – plusminus 35 kilometer – op de teller.

1

Picture 1 of 7

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur