Deze whiskymerken vallen in de smaak bij het vrouwelijk geslacht (foto’s)

187

Whisky…we weten er elke week wel iets over te schrijven. Deze drank staat exact voor die eigenschappen die stoere kerels uitdragen: mannelijkheid, macht, intelligentie en durf. Een beeld dat vooral te danken is aan Hollywood en fictieve personages als de huidige James Bond en rokkenjager Don Draper.

Maar distilleerderijen proberen tegenwoordig ook met hun assortiment de dames aan te spreken.  Want vrouwen over de hele wereld stappen gretig over op een van de vele goede single malts. 

Vergeet series als Sex and the City, waarin vrouwen haast enkel Cosmopolitans en andere cocktails wegtikken.

Volgende merken proberen dan ook het mannenbastion te doorbreken.

Glenmorangie : een vrij zoete, zachte whisky met nog wat verschillende smaken als vanille, honing en perzik. 

Dalmore: voller van smaak met een aroma van sinaasappel, marmelade en kruiden. Elegant van smaak met tonen van citrus, Oloroso sherry en vanille met een mooie, complexe afdronk.

The Famous Grouse: Deze heerlijke Schotse blend is een prima introductie tot het drinken van whisky. Hij heeft een boterachtige, zoete smaak en een heerlijke afdronk. Voor dames die reeds bourbon drinken is dit niet eens zo’n heel grote overstap.

Highland Park : Een whisky die zoet smaakt, maar uitloopt in een fijne lange droge afdronk die ook een beetje rokerig is.

Glenfiddich: Smaakt naar veel fruit (waaronder peer), een hint chocolade, een lichte houtsmaak en als u heel goed zoekt, vindt u ook een klein beetje turf. Een mooie, toegankelijke whisky voor iedereen.

Aberlour: Een vrij fruitige en zachte whisky, waar u zeker ook wat honing in kunt proeven.

Macallan: De meest bekende is wel de Macallan 12. Deze zachte whisky smaakt een beetje naar rozijnen en heeft een lange afdronk waar vanille in terugkomt.

Dalwhinnie: Een vriendelijke, zachte whisky vol karakter. Ideaal voor de beginnende malt-whiskydrinker. 

Andere suggesties zijn steeds welkom!

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur