Dit is de properste nieuwe Porsche Cayenne (foto’s)

1.042

De SUV van Porsche kreeg onlangs een verjongingskuur en nu is er ook een nieuwe hybride. De – op papier althans – schoonste Cayenne en dus de fiscaal meest vriendelijke.

De E-Hybrid heeft een 3-liter V6 in het vooronder liggen die 340pk produceert. De elektromotor produceert voortaan 136pk in de plaats van 95. Een en een is niet altijd twee bij een hybride aandrijving: het gecombineerd vermogen komt op 462pk. Als u weet dat er dan ook nog eens 700Nm aan trekkracht voorhanden is, dan weet u dat deze hybride Cayenne behoorlijk presteert.

De sprint van nul naar honderd is geklaard in exact vijf seconden, de topsnelheid ligt op 253 km/u. Maar waar het bij een hybride allemaal om draait, is het verbruik, toch? Alleen op elektro-power geraakt de E-Hybrid 44 kilometer ver. Al bekomen ze dat cijfer wel met de NEDC-meting in de plaats van met de ‘eerlijkere’ WLTP-cyclus, dus in de praktijk zal dat eerder een dikke twintig kilometer zijn. Als u 32 Ampère ter beschikking hebt, is de batterij in twee uur helemaal vol.

Natuurlijk malen mensen die een hybride Cayenne kopen niet (echt) om het verbruik in de praktijk. Het draait allemaal om wat-ie op papier drinkt. De nieuwe Cayenne E-Hybrid neemt genoegen met slechts 3,2 liter per honderd kilometer, de CO2-uitstoot bedraagt slechts 72 g/km. Daarmee is de SUV fiscaal wel heel budgetvriendelijk. U tikt 44 euro BIV af en 566 euro jaarlijkse verkeersbelasting.

Nu we het toch over prijzen hebben: de E-Hybride heeft een vanafprijs van 93.024 euro. Voor dat geld heeft u een vrij complete wagen: zaken als Sport Chrono Pakket en Active Suspension Management behoren gewoon tot de standaarduitrusting.

1

Picture 1 of 6

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur