Dit is waarschijnlijk de grootste filmflop van 2018

608

In zijn openingsweekend verdiende de nieuwe Robin Hood-film wereldwijd slechts 22 miljoen dollar. Het ziet er naar uit dat zelfs topacteurs als Jamie Foxx (Baby Driver, Django Unchained) en Taron Egerton (Kingsman) de film niet kunnen redden.

Met een budget van bijna 100 miljoen dollar en dan nog eens zo’n bedrag voor marketingkosten lijkt de kans erg groot dat de film serieus in het rood zal eindigen. In de Verenigde Staten wist de film tijdens het openingsweekend negen miljoen dollar op te brengen. In nog eens drieëndertig andere landen, haalde de film net geen negen miljoen dollar op. In het Verenigd Koninkrijk scoorde Robin Hood het best. Maar dit is een zeer magere opbrengst voor een film van dit kaliber.

Volgens analisten van The Wrap lijkt het er dan ook op dat de nieuwe Robin Hood-film wel eens de grootste box office-misser van het jaar gaat worden. Dit jaar er was nog geen flop aan bioscoopkassa opgedoken, zoals vorig jaar het geval was met King Arthur: Legend of the Sword . Tot nu dan toch…

Het is niet de eerste keer dat een film slecht opende en dan achteraf toch nog mooie winsten wist te behalen. Laten we hopen dat dit ook het geval is voor Robin Hood. Ben jij al gaan kijken?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur