Dit land kan het beste racen met een… tank! (video)

522

Rusland mocht dit jaar niet alleen het gastland zijn voor de beste voetballers ter wereld, maar ook dat van de allerstoerste militairen.

Want onlangs werden er de International Army Games gehouden. Een soort Olympische Spelen, maar dan voor militaire oefeningen.  Het is een initiatief van het Russische leger, dat alle drie de voorgaande edities won en ook nu ging lopen met de gouden plak. 

Er deden 3.500 militairen mee aan het evenement. Ze kwamen uit onder meer Armenië, Azerbeidzjan, Kirgizië, Wit-Rusland, Tadzjikistan, China, India, Iran, Koeweit, Laos, Servië, Mongolië, Nicaragua, Venezuela, Uganda, Angola en Zimbabwe. 

Luchtbombardementen, luchtafweergeschut, een sluipschutterwedstrijd, competitie voor de beste veldkeuken…  je kan het niet zo gek bedenken of het is wel een discipline tijdens die International Army Games.

Een onderdeel dat zeker opviel was de tank-biatlon. Soldaten moesten tonen hoe behendig ze waren met een tank. Heuvels op en af en door water rijden, schieten op doelen die tanks of laagvliegende helikopters moesten voorstellen met een toestel dat gemiddeld 25 ton weegt. Het Russische team won overigens ook dit onderdeel met overtuiging: ze stonden maar liefst veertien minuten voor op hun aartsrivaal China.

Nu weet je meteen waarom Putin er altijd zo relaxed bijzit: met zo’n leger kan weinig hem deren.  Ach, gelukkig hebben wij nog Xavier Waterslaeghers.

REACTIES