Dit openbaar toilet heeft het mooiste uitzicht ter wereld (foto)

199

We zijn bijna allemaal schuldig aan het meenemen van onze smartphone naar het toilet.  Maar wie dit toilet gebruikt, heeft alleen maar oog voor het wonder der natuur.

Maak kennis met deze moderne stijlvolle openbare wc gelegen in Ureddplassen in Gildeskål, Noorwegen.  Dat het hier wat fris aan de vis aanvoelt, is geen toeval. U heeft namelijk een magnifiek uitzicht op de Noorse zee met de besneeuwde bergtoppen in de achtergrond. Krijgt u opeens ’s nachts de behoefte om een ontlastende verklaring af te leggen, dan heeft u geluk. Want volgens de lokale bevolking is er geen betere plek om het Noorderlicht te bekijken dan op dit toilet.

Dit wc-gebouw is een creatie van het architectuurbureau Hagen / Zohar Arkitekter. Hun doel was een toilet te creëren dat in volledige harmonie is met de omgeving. Daarom is er gekozen voor een golfvorm met natuurlijke rondingen in plaats van een ordinair vierkantig schijthok. Zelfs de trapjes richting de zee werden nauwkeurig ontworpen en lopen in één vloeiend geheel over naar de natuursteen die aan de kant van de zee ligt.

Aj moe kakken, moej kakken‘…maar hiervoor houden we het met plezier even in.

 

REACTIES