Dit tropisch paradijs is de minst populaire vakantiebestemming ter wereld (foto)

1.302

Massatoerisme is niet voor iedereen weggelegd. Zij aan zij op het strand liggen of in file langs een tempel  schuifelen. Vakanties horen rustig en allesbehalve stressvol te zijn. Dan is Tuvalu misschien de vakantiebestemming bij uitstek voor u.

Zelfs oorlogsgebieden als Syrië of Afghanistan zijn populairder dan het kleine eilandenrijkje in de Stille Oceaan, ten zuiden van Kiribati, ten noorden van Fiji en ten oosten van de Salomonseilanden.

Er kwamen in 2016 slechts 2000 toeristen, zo blijkt uit cijfers van de VN-toeristenorganisatie UNWTO. 

Ondanks het tropische klimaat en zo goed als geen misdaad, blijven de toeristen hier weg. De hoofdreden is de bereikbaarheid van Tuvalu. U bent al snel minimaal drie dagen bezig om op uw bestemming te komen.

Nochtans is dit aards paradijs de lange reisduur waard. Tuvalu bestaat uit negen atollen en heeft adembenemend mooie stranden. De voormalige Britse kolonie is een paradijs voor duikers, vissers en andere watersporters. Het is tevens een van de laatste landen waar u alleen met contant geld kunt betalen.

Als u er nog naartoe wil, dan moet u zich wel haasten. Tuvalu staat namelijk op de VN-lijst van eilanden die onder de stijgende zeespiegel dreigen te verdwijnen.

 

 

REACTIES