Dit waren het afgelopen jaar de 10 best betaalde sporters

393

Geld doet de wereld draaien, en blijkbaar ook de bal rollen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste topsporters met een astronomisch hoog salaris afkomstig zijn uit balsporten. Kevin De Bruyne verdient maandelijks maar liefst 833.000 euro, waardoor hij sinds dit seizoen 10 miljoen euro per jaar verdient. En daar zijn al de bijkomstige premies nog niet meegerekend. Chelsea wil dan weer van Hazard zijn bestbetaalde speler ooit maken met 18 miljoen euro per jaar.

Maar zelfs dan nog komen deze Belgen niet in de buurt van onderstaande jongens. Kerels wiens eindejaarspremie een beetje hoger lag dan die van jou en mij. Forbes heeft uitgerekend wat de top 10 best betaalde sporters jaarlijks opstrijken. De lijst is gebaseerd op contracten, salarissen en bonussen behaald van juni 2017 tot juni 2018.

10. Matthew Stafford – 52 miljoen euro

De Detroit Lions hebben in 2017 van Matthew Stafford een blij man gemaakt. De quarterback kreeg een nieuw vijfjarig contract voorgeschoteld ter waarde van 118 miljoen euro, met ongeveer 80 miljoen euro in guarantees. Een slordige 23,5 miljoen euro per jaar. Dat aantal maakt van de Stafford de bestbetaalde speler in de NFL. Tel daar nog eens een resem lucratieve sponsordeals en reclame-inkomsten bij.

9. Matt Ryan – 58,8 miljoen euro

Matt Ryan is één van de best betaalde quarterbacks in de league.  In 2013 tekende hij nog een contract van 90,6 miljoen euro.  In 2016 werd hij nog verkozen tot Most Valuable Player wat hem ook meteen een deel nieuwe inkomsten opleverde van nieuwe sponsors.

8. Stephen Curry – 67,2 miljoen euro

Golden State had in 2017  Stephen Currybeloond met een vijfjarig monstercontract ter waarde van 175,9 miljoen euro. Curry, die de Warriors datzelfde jaar naar een tweede NBA-titel in drie jaar leidde, werd zo de best betaalde NBA-speler ooit.

7. Roger Federer – 67,4 miljoen euro

Roger Federer denkt op zijn 37ste nog altijd niet aan stoppen en waarom zou hij? Roger Federer leek in 2016 afgeschreven voor de absolute top nadat een knieblessure hem lange tijd van de courts hield. Maar de Zwitser vocht terug, won in 2017 twee grandslams en verdedigde dit jaar met succes zijn titel ‘down under’, goed voor zijn twintigste grandslam. Deze overwinningen hebben hem ‘maar’ 10,6 miljoen euro opgeleverd, de rest van zijn fortuin heeft hij vergaard via sponsorcontracten.

6. LeBron James – 74,7 miljoen euro

Basketbalgod Lebron James ondertekent dit jaar na weken speculatie voor 132 miljoen euro een contract van vier jaar bij Los Angeles Lakers. Lebron heeft zo een geschat fortuin van minstens een half miljard euro. De sponsorcontracten met Nike, Intel, Coca Cola, Kia en Beats by Dr. Dre hebben er wellicht ook iets mee te maken.

5. Neymar Jr. – 78,6 miljoen euro

Zou Neymar ervan wakker liggen dat hij dit jaar een pak slaag kreeg van de Rode Duivels op het WK? We betwijfelen het.  Misschien wel van de fraude die hij in 2013 zou gepleegd hebben, waardoor de Spaanse fiscus veel geld misliep. De rechter die de zaak zou behandelen, schoof de slepende affaire door naar de meervoudige strafkamer. Daardoor is ineens een celstraf van maximaal zes jaar mogelijk voor Neymar. Hij kan in ieder geval de duurste advocaten permitteren met zo’n fortuin.

4. Conor McGregor – 86,5 miljoen euro

Ook McGregor kreeg dit jaar een pak slaag, maar wel letterlijk. Van de ongeslagen Rus Khabib Nurmagomedov nog wel. Hij hield er behalve een deel blauw plekken zo’n 56 miljoen euro aan over. Dat is wel iets minder dan met het gevecht tegen Floyd Mayweather, waarbij hij zo’n 85 miljoen euro op zijn bankrekening kon bijschrijven. De rest van zijn inkomsten ontving hij aan sponsorcontracten.

3. Cristiano Ronaldo – 94 miljoen euro

2018 was voor de reputatie van CR7 geen al te goed jaar. Een Amerikaanse vrouw verklaarde in het Duitse blad Der Spiegel dat voetballer Cristiano Ronaldo haar in 2009 verkrachtte in een hotel in Las Vegas. Ronaldo betaalde haar 325.000 euro om het zaakje stil te houden. Financieel was 2018 weer een prachtjaar voor de Portugees. Hij heeft onlangs het shirt van Real Madrid ingewisseld voor het shirt van Juventus en dat heeft ook zo zijn vruchten afgeworpen voor zijn inkomsten.

2. Lionel Messi – 97 miljoen euro

Lionel Messi is de bestbetaalde voetballer ter wereld sinds hij vorig jaar een nieuw contract tekende bij Barcelona. Een contract dat hem tot 2021 bindt aan Barcelona, de club waarvoor hij speelt sinds hij als dertienjarige jeugdspeler van Argentinië naar Catalonië verhuisde. Als hij de komende vier jaar meedoet aan 60 procent van de wedstrijden en zijn contract uitdient, is hij volgens Der Spiegel verzekerd van een gemiddeld jaarsalaris van 106.357.115 euro. Om maar te zwijgen van alle reclame-inkomsten. 

1. Floyd Mayweather – 249 miljoen euro

Je moet het maar kunnen. Op ‘pensioen’ zijn en toch als nummer één uitkomen op deze lijst. Dit heeft natuurlijk alles te maken het legendarische Money Fight’tussen hem en McGregor, goed voor 240 miljoen euro plus wat extraatjes van sponsordeals. Op oudejaarsavond neemt hij het trouwens op tegen kickbokser Tenshin Nasukawa in het Japanse Saitama. Onlangs onthulde de 41-jarige Amerikaan dat hij daarvoor een contract heeft getekend met de Mixed Martial Arts-organisatie RIZIN Fighting Federation uit Japan. De Amerikaan heeft in zijn carrière al meer dan een miljard verdiend met zijn sport. Zijn bijnaam Money is dan ook meer dan verdiend.

REACTIES