Dit zijn de vijf duurste voetbaltafels ter wereld (foto’s)

403

Wanneer je aan een voetbaltafel denkt, denk je meteen aan de sfeer van een bruine kroeg of aan de plaatselijke voetbalkantine. In een hoekje staat meestal ergens een een aftandse tafel met houten mannetjes en houten handvatten.

Maar tegenwoordig kan je tafels aanschaffen in allerlei vormen en maten en ook de elite houdt wel eens van een stevig potje tafelvoetbal. Het bewijs hiervoor zijn onderstaande vijf tafels die je enkel kan permitteren, mocht je over het maandloon van een topspeler beschikken.

5. De Audi voetbaltafel – €14.000

Autobouwer Audi ontwikkelde deze lichtgewicht tafel van aluminium, met een typisch Audi-design. Waarschijnlijk was het een marketingstunt, want er zijn slechts twintig stuks in omloop. Dat maakt dat de prijs deze sublieme tafel ook al aardig in buurt komt van een gloednieuwe wagen. 

4. De Barbie voetbaltafel – €22.000

Ja, je leest het goed. Het blonde geval van Mattel heeft een eigen voetbaltafel. De Franse ontwerpster Chloe Ruchon dacht het vrouwelijke Barbie-concept te combineren met de mannelijke voetbalwereld. Als je denkt dat geen enkele vent zot genoeg is om dit in zijn mancave te plaatsen, heb je het mis: zatlap en rokkenjager Charlie Sheen heeft er eentje in zijn villa staan.

3. De Opus voetbaltafel – €30.000 

Deze vintage-moderne tafel is handgemaakt in onder andere geëtst glas, inox en eiken-, essen-, mahonie- en walnotenhout. De tafel combineert een industrieel uiterlijk met een air van tijdloosheid. Je kunt de poppetjes ook naar wens aanpassen, zodat ze lijken op jezelf, je familie of je vrienden.

2. The Beautiful Game voetbaltafel – €60.000 

Deze tafel werd in 2014 voorgesteld tijdens de Milan Design Week. Een samenwerking tussen GRO Design en Tim Model makers. De prachtige lichteffecten worden gecontroleerd door speciale software en de vorm van de tafel is geïnspireerd op moderne voetbalstadions. De spelertjes hebben een chromen afwerking. De gebogen randen doen het geheel lijken als een dure badkuip, maar wel één die je maar al te graag in je mancave wil.

1. Hermès voetbaltafel – €60.500 

Aan die stokken draaien en dat balletje in het gat proberen te rammen: dat is meestal de bedoeling bij tafelvoetbal. Dat rammen kun je bij de ‘Foosball table’ van het modehuis Hermès beter weglaten, want een beschadiging hier kan een zeer dure grap zijn. Op het eerste gezicht lijkt de tafel misschien niet zo bijzonder, en wellicht vind je hem zelfs lelijk, toch verschilt zijn fabricatie in vergelijking met een ‘gewone’ tafel.

De constructie van de voetbaltafel bestaat namelijk geheel uit esdoornhout. Toch is het meest fancy aan deze tafel ongetwijfeld het kalfsleer. Je vindt het om de handvaten, op de randen van de tafel en poten, maar zelfs het veld is van kalfsleer. De tafel heeft geen voetballers als poppetjes, maar gedetailleerde jockeys.

REACTIES