Dit zijn de vijf populairste Belgen op Facebook (foto’s)

1.377

België is amper een scheet groot, maar is met 369 inwoners per vierkante kilometer toch één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld.

Van de ongeveer 11,35 miljoen inwoners, zitten er maar liefst 7,3 miljoen Belgen dagelijks foto’s te liken en/of te delen op Facebook. Dat is meer dan het dubbel van Instagram, dat het ook niet slecht doet met 3,2 miljoen Belgische gebruikers.

Facebook blijft dus de koning van alle social netwerken. Niet slecht voor een bedrijf dat dit jaar nog 120 miljard dollar aan beurswaarde verloor. Maar met een persoonlijk vermogen van 53,8 miljard dollar kan Zuckerberg nog wel eventjes verder.

Onderstaande Belgen mogen dan niet zo rijk zijn als de CEO van Facebook, schooiers zijn het allerminst. Niet alleen bezitten ze veel centjes, ook mogen ze rekenen op een trouw legertje volgers zowel vanuit het binnenland als ver over de landgrenzen heen.

Als we kijken naar de populairste Belgen op Facebook is er iets opmerkelijks: onze Rode Duivels waren nooit eerder zo populair. Niettemin, als je de volgers van Fellaini, De Bruyne, Kompany en Lukaku optelt – die net allemaal buiten de top vijf vallen – kom je nog niet aan het volgers aantal van de onbetwistbare nummer één. Ondanks dat hij bekendheid verwierf sinds de jaren tachtig, heeft hij nog niets aan populariteit moeten inboeten en blijft hij nog steeds een grote inspiratie voor Facebook-gebruikers overal ter wereld.

Zelfs het populairste dancefestival ter wereld, Tomorrowland met een dikke 14 miljoen gebruikers, geeft hij het nakijken. Respect!

5. Erko Jun - 4,4 miljoen volgers

Picture 1 of 5

REACTIES