Draag eens een 24-karaats gouden Ray-Ban

224

De opticiens Bausch en Lomb waren in 1937 de stichters van het zonnebrillen merk Ray-Ban. 

Ze kregen van de Amerikaanse luchtmacht namelijk het verzoek een zonnebril te ontwerpen voor de piloten. Ze zetten er vaart achter en nog datzelfde jaar kwam de Ray-ban Aviator op de markt, een model dat tot op heden nog verkocht wordt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Amerikaanse piloten de Aviator  tijdens hun missies, waardoor ze hun doelwitten veel beter konden waarnemen.

Later kwam de Ray-Ban Wayfarer  die meteen de aandacht trok van de filmindustrie. Tijdens de beroemde Audrey Hepburn-film Breakfast at Tiffany’s werd deze zonnebril gebruikt voor de opnames en was de Ray-Ban de absolute trendsetter. Ook was de bekende bril te zien in filmklassiekers als Blues Brothers, Risky Business en later in Top Gun.

In 1982 wordt de Wings-collectie gelanceerd. Dit is de eerste zonnebril in de geschiedenis die bestaat uit een heus scherm in de plaats van twee aparte glazen. Dit is trouwens ook het jaar waarin voor het eerst het Ray-Ban-logo bovenaan op het rechtse glas wordt gedrukt.

Nu komt er wel een heel luxueuze uitvoering op het typische eighties-design: maak kennis met de Ray-Ban Golden Wings 24k zonnebril.  Een volledig gouden exemplaar. Zelfs het glas werd met goud geplateerd. Er zullen slechts 500 stuks van dit bijzondere exemplaar gemaakt worden met een prijskaartje van ongeveer 450 euro.

Als uw geolied strandlijf nog niet genoeg blinkt deze zomer, dan doet deze bril het wel.

REACTIES