Eerste beelden van Ghost In The Shell (video)

244

De mangaversie van Ghost In The Shell is reeds 25 jaar oud, maar nu pas heeft Hollywood het licht gezien: het fantastische cyberpunkverhaal van Masamune Shirow wordt verfilmd en komt in maart 2017 onze zalen binnen.

Er is wel wat kritiek geweest op het zogenaamde ‘whitewashing’ van de hoofdrol: Scarlett Johansson speelt de rol van Major Kusanagi, de cyberkinetische ordehandhaver die allerlei hackers en futuristische gangsters bestrijdt. Johansson, een blanke vrouw dus, die de rol speelt van een Japans karakter, daar heeft heel wat volk het moeilijk mee. Wij zijn fan van Johansson, dus ons maakt het niet zoveel uit, maar het doet wel denken aan de tijd dat men voor de rol van zwarten of indianen gewoon blanke acteurs aannam en ze schminkten. Nu, wie de manga gelezen heeft of de anime-versie heeft gezien , weet dat het personage er ook niet bepaalt Aziatisch uitziet. Het is dus een discussie met veel facetten.

Wij zijn natuurlijk vooral blij dat Ghost In The Shell een volwaardige filmversie krijgt, en de eerste vijf teasers zien er wat ons betreft alvast erg goed uit! (BP)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur