Eindelijk: hardloopwedstrijd voor whisky-liefhebbers (foto)

604

Sportieve bierliefhebbers komen al even aan hun trekken, maar eindelijk is er ook aan de gedistingeerde heren met een goed uithoudingsvermogen gedacht.

Want om minstens tien kilometer hard te lopen, moet je wel een getraind persoon zijn. Maar in tegenstelling tot de gewone loopwedstrijden, biedt het Schotse Dramathon nog veel meer.  Namelijk de kans om te prachtige Schotse landschappen te bewonderen tijdens het lopen, maar nog belangrijker: je passeert doorheen authentieke whisky-distilleerderijen.

Wil je dolgraag deelnemen, maar je heb nog wat last van opgestapeld wintervet? Geen nood, je hebt nog voldoende tijd om je volledig klaar te stomen aangezien de Dramathon pas plaatsvindt op 19 oktober. Naargelang je ambitie heb je drie verschillende mogelijkheden:  een 10 kilometer-race, een 21 kilometer-race of een 42 kilometer-race,  met als grote prijs een heleboel single malt scotch. 

Het spreekt vanzelf, dat hoe meer kilometers je rent, hoe meer distilleerderijen je passeert. Een hele marathon houdt volgende distilleerderijen in :  Glenfarclas, Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour, Balvenie en die van Glenfiddich. Het is niet de bedoeling dat je tijdens het lopen telkens een scheut whisky binnen kapt, dat gebeurt na de wedstrijd.

Leuk detail; de winnaars krijgen een medaille, gemaakt van het hout van een whiskyvat en aan de finishlijn worden ze opgewacht door een legertje doedelzakspelers. Als dat geen Schot in de roos is.

Inschrijven doe je HIER. Schol!

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur