Eindelijk officieel: Lamborghini Urus (foto’s)

255

We zijn verdorie al morsdood gegooid met teasers en ‘gelekte’ nieuwtjes over Lamborghini’s SUV, dus dat werd hoog tijd.

Lamborghini heeft ooit al eens een knotsgekke 4×4 in het gamma gehad: de LM002. Voor de lol hebben we die op het einde van onderstaande fotospecial gestoken. Nu wilden de Italianen een SUV in het gamma omdat deze carrosserievariant nu eenmaal populair is en omdat ze meer winst willen maken. Ze bouwden zelfs een stuk bij aan hun fabriek in Sant’Agata Bolognese en wierven extra werkkrachten aan om de productie ervan aan te kunnen.

Voor het eerst moet een Lamborghini het stellen met ‘slechts’ een V8. Maar dankzij de twee turbo’s is de 4-liter wel een uiterst potent blok. Zo straf dat ze bij Lamborghini zelf over een SSUV spreken: een Super Sport Utility Vehicle. In concrete cijfers? 650pk, 850Nm, een top van 305 km/u en een sprintje naar de honderd in 3,6 seconden.

De uiteindelijke versie van de Urus lijkt nog wel op de conceptcar, maar de scherpe kantjes zijn er toch wel af. Een beetje een VW die Lambo-trekjes kreeg, zoals de hexagons in de grille en het interieur en de Ypsilons in de achterlichten. Dat hebben ze natuurlijk expres gedaan. De Urus moet weldra de best verkopende Lamborghini worden en dat kan alleen maar als-ie, door een niet al te extreme vormgeving, zo veel mogelijk mensen aanspreekt.

1

Picture 1 of 14

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur