Elektrische auto’s stelen blijkt niet zo’n goed plan

1.534

Getrainde pikkendieven omzeilen in een mum van tijd de nieuwste veiligheidssnufjes van de duurste auto’s. Maar met een elektrische auto geraken ze vooralsnog niet ver.

Dat mocht het afgelopen weekend een kwartet steelmeneren in Salt Lake City ondervinden. Ze gingen in een Tesla Store aan de haal met vier auto’s, maar werden op lullige wijze weer ingerekend.

Dief nummer een liet zelf een politiewagen stoppen en vertelde de agenten een eigenaardig verhaal. Dat hij aan het wandelen was, toen er plots een kerel met een Tesla naast hem stopte en zei: ‘Neem deze wagen maar’. Dat had hij dan maar gedaan, maar na een paar sprintjes was de accu plat. Dan ging hij maar op zoek naar de politie, omdat hij het bij nader inzicht toch raar vond dat iemand zomaar zijn Tesla weggeeft. Later bekende hij wel dat hij ‘m gestolen had.

Een tweede gestolen Tesla werd door een patrouille opgemerkt. Die zette de achtervolging in. Na enkele kilometers moest de Tesla-dief de handdoek in de ring gooien: ook zijn batterijen waren leeg.

Dieven nummers drie en vier waren tot aan een laadstation geraakt, toen ze opgemerkt werden door de arm der wet. De agenten vroegen aan de twee heren hoe ze aan hun auto’s geraakt waren. Het duo kwam met een wel erg opmerkelijk excuus. Ze waren meneer Nikola Tesla persoonlijk tegen het lijf gelopen, die hen prompt beiden een auto gaf. Wisten zij veel dat Nikola Tesla, de uitvinder van de elektromotor op wisselstroom, al in 1943 stierf en bijgevolg helemaal niks te maken heeft met autobouwer Tesla…

Soit, na een korte maar hilarische jacht waren de vier Tesla’s dus weer terecht.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur