Elektrische Kia troeft premium-EV’s af (foto’s)

2.111

Na de hybrideversies gaat de Kia Niro nu ook elektrisch. En de cijfers zijn veelbelovend.

Sinds 2016 is de Kia Niro op de markt. Een SUV die aangedreven wordt door benzine- en elektrische kracht. De auto is een redelijk succes: in zijn klasse was het vorig jaar de best verkochte hybride.

Weldra zal ook de Kia e-Niro bij de dealer staan: een volledig elektrisch aangedreven vierwieler. De cijfers van deze electro-SUV zijn veelbelovend. Volgens de – redelijk betrouwbare nieuwe – WLTP-cyclus geraakt die namelijk zo’n 485 kilometer ver op één batterijlading.

Dat is alleszins verder dan zijn iets chiquere concurrenten zoals de Mercedes EQC (450 km volgens de niet-betrouwbare NEDC-meting, dus allicht zo’n 320km reëel), de Audi e-tron (400km) en de Jaguar I-Pace (470km). Aan de andere kant: Kia gaf nog geen prestaties vrij, maar we vermoeden dat diezelfde premium concurrenten ook iets potenter zijn. Maar de actieradius is momenteel nog een heikel punt bij EV’s, dus knap dat Kia wat dat betreft er toch over gaat.

De e-Niro kan tot 100 kW laden, dus verse punch in de batterijen krijgen gaat relatief snel vooruit. De garantie is, zoals we eigenlijk al konden verwachten van het merk, zeven jaar of 150.000 kilometer op de motor en de batterijen.

Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend. De volledig elektrische Kia zal dit jaar nog bij de dealers staan.

1

Picture 1 of 6

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur