Elon Musk schrijft vannacht geschiedenis! (Live video)

251

Het kan een historische nacht worden voor het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Deze nacht gaat SpaceX iets doen wat volgens sceptici nooit goed kan aflopen.

Musk is van plan om een gedeelte van een Falcon 9-raket, die al een keer de ruimte in is geweest, nog een keer de ruimte in te schieten. SpaceX zou daarmee de primeur hebben. De miljardair heeft altijd al gepleit voor herbruikbare raketten.

De raket die hij wil hergebruiken, vloog een jaar geleden naar het International Space Station en landde netjes terug op aarde. Nu moet de raket terug de ruimte in en moet deze een satelliet in een baan rond de aarde brengen. Gaat de lancering niet volgens plan, dan gaat de satelliet en een hoop geld verloren. Maar Musk heeft er een goed oog in. De raket kan volgens hem tot 100 keer hergebruikt worden.

Wil je alles van op de eerste rij volgen? Dat kan, via onderstaande SpaceX livestream. De eerste gerecyclede ruimteraket gaat vanop de lanceerbasis van NASA in Florida om 00.27 uur de lucht in. (YP)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur