En de best verkopende sportwagen in Duitsland is…

354

Een tip? Welaan dan! Je zou het niet zo dadelijk verwachten.

Een tip? Welaan dan! Je zou het niet zo dadelijk verwachten.

In Duitsland maakt men wel wat knap én snel materiaal op vier wielen. We denken hierbij aan BMW M’s en Mercedes AMG’s, of de rasechte sportwagens van Porsche. Die laatste is ook al jaar en dag de meest verkochte sportwagen bij onze oosterburen, maar die werd nu van de troon gestoten door… een Amerikaan.

Bij Ford was men vastbesloten meer exemplaren te zullen slijten van hun nieuwste Mustang. Ten eerste werd hij geïntroduceerd in maar liefst 81 nieuwe landen. Ten tweede was men er zich van bewust dat er in Europa landen zijn waar bezitters van dikke V8’en, zwaar de fiscale pineut zijn. Er kan naast de 5-liter V8 ook geopteerd worden voor een 2.3 vierpitter, die met zijn 314 pk toch behoorlijk potent is. De prijzen van de ponycar zijn erg competitief: de viercilinder kost bij ons (vanaf) 35.000 euro, terwijl de V8 minstens 40.000 euro moet kosten.

Wel, die nieuwe Mustang is bij onze oosterburen nu een jaartje op de markt en er werden sindsdien 6.000 exemplaren verkocht: genoeg om de Porsche 911 van de troon te stoten. De meeste Duitsers kozen overigens voor de oer-Amerikaanse V8-versie. (SL)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur