Er bestaat nu een pleister die helpt tegen smartphone-verslaving (foto)

214

“Look at your phone as tool not an obligation. Would you walk around with a hammer in your pocket? You would pick up a hammer when you needed it you would never be addicted or obligated to it. Use your phone like a hammer only pick it up when you need it.”.

U zou het nooit gedacht hebben maar deze zeer wijze citaat komt van niemand minder dan Kanye West. Hij heeft zeker een punt. De gemiddelde smartphone-bezitter raakt zijn telefoon maar liefst dagelijks 2.617 keer aan.  Als u sommige gebruikers bezig ziet lijkt het alsof het ding met superlijm aan hun hand zit. De zelfdiscipline om hem enkele uren af te zetten doet bij de meesten het angstzweet al uitbreken.

Maar nu is er deze sticker. De Zmartfone-blocker klinkt als een app, maar is in feite niets meer dan een sticker waarmee u uw scherm bedekt. Het concept is zo eenvoudig als het geniaal is. Terwijl de automatische aandrang  roept om uw berichtjes te controleren, wordt u geconfronteerd met de patch op het scherm, waardoor u de keuze om de sticker af te trekken telkens moet overwegen. Hiermee wordt de dopamine geblokkeerd, de neurotransmitter die geassocieerd wordt met dwangmatig smartphonegebruik.

Op elk stickertje staat ook een handige tip. Tegen afkickverschijnselen raden ze aan een reep chocolade in de hand te houden. Vermijd risicosituaties, zoals zakelijke conferenties. Verwijder Facebook van je mobieltje. Google niet alles wat je niet weet maar experimenteer en vind je eigen antwoord, enz…

Het Deense design- en reclamebureau Stupid Studio bedacht de Zmartfone-blocker  eerst als een ludiek concept om de mensen wakker te schudden.  Maar door de positieve reacties beslisten ze het product op de markt te brengen aan 15 euro per doosje.

Of u kunt ook de raad aannemen van Kanye West.

REACTIES