Er bestaat ook een dronken versie van de Ironman triatlon (video)

314

Is een ordinaire loopwedstrijd met de nodige biertjes niet heftig genoeg voor jou? Wel, het kan fysiek nog erger. Ook voor je lever.

Niet iedereen beschikt namelijk over het uithoudingsvermogen om 3,8 km te zwemmen, 180 km te fietsen en uiteindelijk 42,195 km te lopen. Gelukkig hebben velen een zekere conditie gekweekt aan de toog, wat in onderstaande wedstrijd weleens van pas kan komen.

Maak kennis met de Hermosa Beach Ironman Triathlon in Hermosa Beach, Californië.  Wat veertig jaar geleden begon als een excentrieke manier om The Fourth of July  te vieren, is nu uitgegroeid tot een gigantisch evenement.

Deelnemers moeten eerst 1,6 kilometer lopen, daarna de surfplank nemen en een identieke afstand peddelen om vervolgens op het strand een sixpack bier in recordtempo in het keelgat te gieten. Behalve een T-shirt valt er niets te winnen, tenzij je voor de eer gaat, uiteraard. Het deelnamegeld gaat immers naar een goed doel.

Dat het er heftig aan toe kan gaan, bewijst onderstaand filmpje van de vorige editie. De verslaggeefster krijgt daarin de volle ‘lading’ van iemand die de alcohol niet langer kon binnenhouden.

REACTIES