Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

480

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Heb je een vriendin die tijdens het shoppen van geen ophouden weet? Dat kan een dure affaire worden, tenzij je haar deze jurk van Balenciaga cadeau doet. Een jurk zonder mouwen, waardoor de dame in kwestie als het ware in een dwangbuis zit. Als je het koopt hoor je wel ook thuis in een zothuis: deze jurk kost maar liefst 5.000 euro.

De professioneelste zot aller tijden is zonder twijfel de hofnar. Het was één van de weinige beroepen waarin men mocht lachen met de adel. Zo bedreigde in 1623 de hertog van Buckingham een hofnar met de dood, waarop de nar zei: “Er is al menig hertog opgehangen voor zijn brutaliteit, maar nog nooit een nar voor zijn praatjes.” De hofnar stierf in de achttiende eeuw uit, doordat het hof steeds minder belangrijk werd in de samenleving. Maar met een beetje geluk spot je af en toe er eentje in de Wetstraat.

Er werkt zo’n 800 man aan personeel in het Buckingham paleis, waaronder een zogenoemde fendersmith . Dit is een man die het rooster van een open haard repareert en schoonhoudt, en een klokkenmaker. Die klokkenmaker heeft het druk: het paleis heeft ruim 350 klokken en horloges. De klokkenmaker heeft zelf twee mannen in dienst die fulltime bezig zijn met het opwinden van de klokken.

Hoe laat is het? Tijd om de wereld zot te verklaren, want het duurste horloge ter wereld kost maar liefst 55 miljoen euro. De Hallucination is een creatie van Graff Diamonds en bestaat uit zeer zeldzame maar vooral kleurrijke 110-karaats diamanten.

Diamonds Are Forever is de zevende James Bond-film en teven de laatste officiële met Sean Connery als James Bond. De titelsong van de film werd gezongen door Shirley Bassey. Zij is de enige artiest die tot nu toe meer dan één titelsong van een Bond-film heeft mogen zingen. Zo zong ze ook Goldfinger en Moonraker. Voor Thunderball zong ze haar eigen versie van Kiss Kiss Bang Bang, maar deze track werd nooit gebruikt.

De meest controversiële scène uit The Big Bang Theory kenden we al. Het decolleté van Penny doet dan ons ook afleiden van andere zaken, zoals de bril van Leonard. Deze is namelijk zo nep als de borsten van je favoriete stripsters.  Vanwege technische redenen is het niet handig om glazen in zijn bril te zetten. Acteur Johnny Galecki draagt dus gewoon een leeg montuur.

Vrouwen kunnen een blaasontsteking krijgen als gevolg van een bezoek aan het openbaar toilet. Dit heeft niet zo zeer te maken met het openbaar toilet, maar vooral met het feit dat dames hier niet op de bril willen gaan zitten. Dit vinden zij niet hygiënisch en dus blijven zij er met de bips boven hangen om te plassen. Deze plashouding veroorzaakt blaasontsteking. Dan hebben wij mannen het toch heel wat makkelijker,  met onze opperwachtmeester.

Of je nu droomt over een rondborstig Instagram-model of je schoonmoeder… De meeste mannen krijgen per nacht zo’n drie tot vijf erecties. Deze nachtelijke ‘oefeningen’ houdt het geslacht in goede conditie. Piemels die geen of zeer weinig nachtelijke erecties ervaren, verliezen elasticiteit en kunnen zelfs kleiner worden.

Van alle Belgische influencers op Instagram had vorige jaar niemand meer volgers dan Gaëlle Garcia Diaz.  Momenteel zit ze aan één miljoen volgers.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Gaelle Garcia Diaz (@gaellegd) on

Jerome John Garcia was een Amerikaans muzikant die voornamelijk bekend geworden is als zanger en gitarist van Grateful Dead. De Grateful Dead wordt vanwege hun experimenten met verschillende muziekstijlen en live reputatie wel gezien als de ultieme jamband. Maar wat velen niet weten is dat ze ook verantwoordelijk waren voor de trippy begin- en eindgeneriek van The Twilight Zone tv-serie uit de jaren 80.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur