Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

1.240

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Kunstenaar Jason Stieva werkte veertien maanden aan ‘Leviathan – Ark of The Apocalypse’. Een Gotisch piratenschip van zeven meter lang, bijna drie meter breed en negentig kilo zwaar. Maar het resultaat mag er zijn, want een enger spookschip zal je nergens ter wereld vinden.

Was de Ark van Noach wel stevig genoeg om alle diersoorten te herbergen? In Genesis 6:15 staan de specifieke afmetingen van de ark en dat was voldoende voor een aantal Britse nerds om het uit te rekenen. Hun bevindingen werden gepubliceerd in The Journal of Physics Special Topics. Ze beperkten zich tot de afmetingen en de gebruikte materialen van de ark zoals beschreven door god en hun conclusies waren op zijn minst vrij verrassend. De ark bleek namelijk genoeg drijfvermogen te hebben voor het gewicht van meer dan twee miljoen schapen

Het Nieuw-Zeelandse schaap Shrek werd op klap wereldberoemd omdat het zich jarenlang niet wilde laten scheren. Het beest verstopte zich zes jaar lang in grotten, waar het in 2004 uiteindelijk gevangen werd. De scheerbeurt die het dier toen kreeg, leverde een legendarische 27 kilo wol op. Shrek werd een tv-ster en er werden verschillende kinderboeken over het schaap geschreven. 

De Shrek-films van Dreamworks lijken op het eerste zich gericht op kinderen die houden van sprookjes, maar de films zitten boordevol dubbelzinnige grappen en situaties die ook snuggere volwassenen doen glimlachen. Zo leest in een welbepaalde scène de boze wolf uit roodkapje een exemplaar van Pork Illustrated, een duidelijke verwijzing naar de bloedmooie dames van Sports Illustrated.

 In 2015 werd Rose Bertram het eerste Belgische model dat mocht poseren voor de badpakkeneditie van datzelfde toonaangevende Amerikaanse sporttijdschrift. Niet slecht voor de wederhelft van Nederlands voetballer Gregory van der Wiel.

Als ze vroeger het wiel niet hadden uitgevonden, dan hadden we nu nog met lege handen gestaan. Tegenwoordig zijn er wielen in allerlei maten, gewichten en stijlen. Maar wellicht de duurste wielen, die komen van velgenfabrikant Asanti Wheels. Die kreeg ooit het gekke idee om velgen te maken met meer dan 12.000 diamanten en 800 saffieren. Prijskaartje: één miljoen dollar.

Diamanten zijn miljarden jaren oud, sommige stenen zelfs  drie miljard jaar. Ze zijn dus wel degelijk ‘forever’ en het woord zelf stamt af van het Griekse ‘adamas’, wat zoveel als ‘onverslaanbaar’ betekent. Ze danken hun hardheid aan een combinatie van hoge temperaturen (1.325 C°) en een druk, vergelijkbaar met pakweg de Eiffeltoren die op je vinger staat. Nochtans is het ook maar pure koolstof en bestaat dus eigenlijk uit hetzelfde materiaal als het potlood waarmee je schrijft, alleen een beetje harder.

Over de Eiffeltoren gesproken: wist je dat deze in drie tinten is geschilderd? Het donkerst bij de voet en het lichtste bij de top, zodat de toren vanop een afstand gezien een uniforme kleur krijgt.

Het boek Vijftig Tinten Grijs was enkele jaren geleden de ideale ontsnapping voor vele huismoeders die vastzaten in een sleur en fantaseerden over meer spanning tussen de lakens. Het boek kreeg zelfs het label Mommy P0rn en Twilight for Adults. In de gelijknamige verfilming droeg hoofdrolspeelster Dakota Johnson een lapje over haar schaamstreek om alles te bedekken, nadien werden er digitaal schaamhaartjes aan toegevoegd. Ook tijdens het spanken zie je niet haar echte kont, maar wel die van een butt double

Iets zegt ons dat het niet onderstaande dame was, want het zou zwart worden voor de ogen van de kijkers. Sarah Massey heeft namelijk een kont van 213 centimeter omtrek, de grootste ter wereld. Ze staat met het dubieuze record in het Guinness record boek. Genoeg internet voor vandaag.

 

 

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur