Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

434

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova. Met die naam van 99 tekens gaat een 27-jarige man uit Nieuw-Zeeland officieel door het leven. Hij wijzigde zijn naam niet uit vrije wil, maar na het verliezen van een weddenschap bij het poker.

De beste scheldkanonnades uit de filmgeschiedenis komen waarschijnlijk uit de mond van Gunnery Sergeant Hartman, drilinstructeur in Stanley Kubricks-Vietnamfilm Full Metal Jacket uit 1987. Het was niet de eerste filmrol van de voormalige beroepsmilitair R. Lee Ermey, maar wel de bekendste. Stanley Kubrick was zo onder de indruk dat hij Ermey, die aanvankelijk alleen als militair adviseur de set bezocht, direct tot een van zijn hoofdrolspelers promoveerde en de kans gaf zijn eigen teksten te schrijven. Wijlen Ermey was in Amerika zo beroemd dat er poppetjes van hem zijn gemaakt, sommige kunnen ook `Listen up, maggots!’ roepen.

Funko Pop poppetjes zijn een ware hype. Deze kleine groothoofden worden massaal geproduceerd. Maar sommigen zijn nochtans zeer exclusief en voor een kleine tijd beschikbaar. Zo is één van de duurste Funko Poppen een platinum-versie van niemand minder dan Stan Lee. Er werden er maar tien stuks van gemaakt en hun waarde wordt geschat rond de 11.760 euro.

We wisten al dat Bruce Lee de ultieme badass is, zowel op het scherm als in het echte leven. Maar blijkbaar was hij ook een meester op de dansvloer. Want in 1958 won hij als tiener in Hong Kong het kampioenschap chachacha dansen.

De chocoladereep Cha-Cha van LU werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Expo 58 in Brussel, maar geraakte niet tijdig klaar.

Wat wel nipt klaar geraakte voor de Wereldtentoonstelling toen, was het Atomium. Niet alleen uitgeroepen door CNN als bizarste gebouw van Europa, maar ook recordhouder van de langste roltrappen in ons continent: maar liefst 35 meter lang.  De langste roltrap ter wereld vind je dan weer in Central-Mid-Level Hong Kong. De roltrap vervoert dagelijks 60.000 mensen over een 800 meter lange overdekte roltrap.

De traptechniek waarbij een voetballer de bal achter het steunbeen trapt, noemen ze een Rabona. De eerste man die ooit een Rabona uitvoerde was een zekere Ricardo Infante. Op 19 september 1948 stond het Argentijnse Estudiantes met 2-0 voor tegen Rosario Central, toen een afgeweken bal plots voor de voeten van Infante plofte. De doelman stond ver voor zijn doel en de bal lag op ongeveer dertig meter afstand. Hij had geen tijd om de bal voor zijn goede rechterbeen te leggen, dus improviseerde Infante, met sensationeel succes.

Uit onderzoek blijkt dat Argentijnse vrouwen  de meeste cosmetische chirurgie van alle vrouwen ter wereld ondergaan.

Maar zelfs zij kunnen geen puntje zuigen aan de 78-jarige en stinkend rijke Jocelyn Wildenstein. Deze dame heeft er alles voor over om op een kat te lijken en daarvoor heeft ze al vier miljoen euro uitgegeven aan cosmetische ingrepen. Ze is inderdaad hierin geslaagd, ware het wel dat ze lijkt op een overreden kat.

Het patroon op iedere kattenneus is uniek, net als onze vingerafdrukken dus eigenlijk.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur