Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

463

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Zout maakt ananas nog zoeter. Het zout trekt het zure vocht uit de ananas, waardoor deze zoeter wordt. Wel eerst het zout er af spoelen met water. Smakelijk!

Wat er nog smakelijker uitziet is het Instagram-account Fruitbra. Prachtige modellen die stukken fruit zoals bijvoorbeeld een ananas voor hun naakte meloenen houden. Moet er nog vitamine C zijn?

The Sound of C is één van de beste, zo niet de allerbeste new beat-klassieker van Belgische bodem. Dankzij de Confetti’s werden in 1989 de speelplaatsen op school overspoeld met de bekende smileybadges. De groepnaam was eigenlijk te danken aan een gelijknamige discotheek in Brasschaat. De twee producers achter de groep, Serge Ramaekers en Dominic Sas, maakten het aanstekelijke liedje om reclame te maken voor de club. 

Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks: emoji’s. De kleurrijke, meestal gele emoticons maken je chatberichten net wat kleurrijker.  Bijna alle emoji’s kennen hun oorsprong uit Japan en dat levert soms verwarring op, omdat we in het Westen sommige emoticons anders interpreteren. Een huilende smiley met een opvallende traan? Nee hoor, dit is een slapende emoji met een snottebel. Het is een gezicht dat je vaak voorbij ziet komen in Japanse animatieseries, maar in het westen is dat een stuk minder vanzelfsprekend.

Die harde pulkjes snot die je soms in je neus hebt, ontstaan doordat je inademt via je neus. Het stof en de andere viezigheid dat zo je neus binnenkomt, blijft plakken aan het snot. Het inademen zorgt vervolgens dat je snot uitdroogt. Zo ontstaan de snotstukjes die sommige mensen graag opeten.

Stop met klagen over jouw job! Nu! Want het kan erger… veel erger. De Egyptische farao Toetanchamon had namelijk iemand in dienst die in de neus van de farao peuterde, zodat de vingers van zijne Hoogheid onbezoedeld bleven. Voor deze vermoedelijk meest nutteloze job aller tijden kreeg de neuspeuteraar van dienst drie stuks vee en kost en inwoon.

Van lijk tot mummie was niet zo simpel in het oude Egypte. Niet alleen kwam er een ingewikkelde dodenceremonie en een grote rituele symboliek bij kijken. Er was telkens maar liefst voor 1,6 kilometer aan verband nodig om de doden in te wikkelen.

De grootste doodsoorzaak in de woestijn is niet uitdroging maar… verdrinking. In de woestijn regent het haast nooit, maar als het regent dan regent het serieus. Dan storten zich enorme hoeveelheden water in dalen, waarvan men niet verwacht dat er ooit water kon stromen, op nietsvermoedende mensen die zich daar net bevinden. Deze verzwelgen iedereen die geen tijd meer heeft om te vluchten.  Zo zijn er op deze manier in één weekend in 1995 meer dan 300 vakantiegangers omgekomen in de Sahara.

Kent iemand nog de avonturenfilm Sahara nog uit 2005 met in de hoofdrollen Matthew McConaughey en Penélope Cruz? Troost je, wij ook niet. Cruz wou aanvankelijk de rol van dokter van de  Wereldgezondheidsorganisatie niet aannemen omdat ze dacht dat ze te jong was om geloofwaardig over te komen. Totdat ze hoorde van een echte dokter bij de WHO dat het voornamelijk jonge dokters zijn die zich durven te begeven naar gevaarlijke locaties.

Het is tien jaar geleden dat de King of Pop ons heeft verlaten. Hoe troebel zijn privéleven ook geweest mag zijn, één ding is niet te ontkennen: hij was een muzikaal genie. Iedereen kent uiteraard zijn bekendste klassiekers, maar een wreed onderschat pareltje van hem uit de jaren 90 is het lied Who Is It. Het nummer gaat over Jackson, die zich de vraag stelt met wie zijn vriendin vreemd aat.  De videoclip van Who Is It werd geregisseerd door David Fincher, regisseur van onder andere Fight Club, Se7en en The Social Network . Doordat Jackson tijdens het maken van de clip zelf erg druk was met zijn Dangerous World Tour, werd in sommige scènes een lookalike gebruikt.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur