‘Ferrari-killer’ van Volkswagen heeft nu ook een prijs (foto’s)

5.737

 

En de prijs valt ook nog eens redelijk mee.

Volkswagen vond in 1976 met de Golf GTI de hot hatch uit, en hot zijn sommige hatchbacks nog steeds. Ook de Golf GTI bestaat nog altijd. Al is er tegenwoordig ook nog een Golf die de GTI overklast: de Golf R, die 300pk op alle vier de wielen neerpoot.

Vorig jaar liet Volkswagen weten dat ze het gat tussen die twee tijdelijk zouden opvullen met een Golf GTI TCR. Die zet 290pk op enkel de voorwielen, waarmee-ie het sprintje van 0 naar 100 doet in 5,6 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur. Wie het Performance Pack aanvinkt op de optielijst, loopt pas bij 260 km/u in de begrenzer.

Om die 45 extra pk’s – tegenover de gewone GTI – de baas te kunnen, kreeg de TCR een sperdifferentieel op de vooras en geperforeerde schijfremmen. Achttienduims wielen, hier en daar zwarte accenten, spoilers en nieuwe sportstoelen moeten hem uiterlijk onderscheiden.

We weten al dat Volkswagen de TCR slechts beperkt gaat produceren. Maar hoe beperkt precies, dat weten we nog niet. Waar we wél zeker van zijn, is dat je deze Ferrari-killer – waarom we ‘m zo noemen schreven we HIER al eens – al kunt bestellen, en dat hij een prijs heeft. 39.990 euro namelijk, wat 4.350 euro meer is dan de ‘gewone’ GTI. Nog redelijk voor zo’n kanon op wielen, toch?

1

Picture 1 of 20

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur