Florence Pugh genomineerd vanwege deze weinig verhullende scène (video)

705

De Britse actrice liet in de film ‘Lady Macbeth’ zonder gêne haar bloot achterste – dat te dik was volgens sommigen – zien en dat leverde haar nu een nominatie op voor Bafta’s prestigieuze ‘Rising Star Award’.

Florence Pugh werd geboren in Oxford maar is tegenwoordig goed bezig in Hollywood. Ze kreeg een grote rol in Lady Macbeth. Al ging daar wel een en ander aan vooraf, zo blijkt nu.

De filmmakers vertelden Pugh dat ze naakt zou gaan in die rol. Ze voegden daar nog aan toe dat ze misschien best een paar kilootjes zou verliezen.

De 22-jarige actrice had daar echter geen zin in. “Ik was vroeger té mager”, antwoordde ze. “En ik wil niet opnieuw te mager worden. Het is aan jullie of jullie daar begrip voor hebben, of me de rol weigeren.” Waarna de filmmakers besloten dat een ‘echte vrouw’ eigenlijk toch prima in het totaalplaatje zou passen.

Precies omdat ze zichzelf wilde tonen zoals ze is, werd Pugh donderdag genomineerd voor de Rising Star Award. Ze wordt zelfs ‘de nieuwe Kate Winslet’ genoemd. Ook die inmiddels 42-jarige actrice weigerde af te vallen voor haar rol in de film Titanic, die inmiddels alweer uit 1998 stamt. Dat vindt Pugh niet erg: “Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar ze is mijn heldin al sinds toen ik nog mager was.”

1

Picture 1 of 6

 

REACTIES